Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 2. augusta 2016
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 2. augusta 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
480 g |
|
5 g čerstvý |
|
50 g |
|
70 g |
|
500 ml |
|
100 ml |
|
25 g |
|
50 g |
|
500 g |
|
5 g |
|
2,5 g |
|
150 g |
|
Slaný sirup: | |
15 g |
|
100 ml |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme oddýchnuť na teplom mieste asi 5 minút.
- 2
Do hrnca dáme mlieko, smotanu, rozmarín a cesnak. Necháme zovrieť a za stáleho miešania sypeme polentu. Uvaríme krém a na konci pridáme maslo.
- 3
Čerstvé egreše vložíme do slaného sirupu, ktorý urobíme z vody, cukru a hrubej morskej soli. Necháme lúhovať 24 hodín. Pri podávaní vsypeme do polentového krému.
- 4
Repu očistíme a umyjeme. Nakrájame na tenšie plátky, osolíme okoreníme a opekáme pomaly na panvici. Na konci pridáme maslo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu