Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Ján Dudáš
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 2. augusta 2016
šéfkuchár Bistra Dobrý deň v Kežmarku, 2. augusta 2016

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 480 g |
|
| 5 g čerstvý |
|
| 50 g |
|
| 70 g |
|
| 500 ml |
|
| 100 ml |
|
| 25 g |
|
| 50 g |
|
| 500 g |
|
| 5 g |
|
| 2,5 g |
|
| 150 g |
|
| Slaný sirup: | |
| 15 g |
|
| 100 ml |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme oddýchnuť na teplom mieste asi 5 minút.
- 2
Do hrnca dáme mlieko, smotanu, rozmarín a cesnak. Necháme zovrieť a za stáleho miešania sypeme polentu. Uvaríme krém a na konci pridáme maslo.
- 3
Čerstvé egreše vložíme do slaného sirupu, ktorý urobíme z vody, cukru a hrubej morskej soli. Necháme lúhovať 24 hodín. Pri podávaní vsypeme do polentového krému.
- 4
Repu očistíme a umyjeme. Nakrájame na tenšie plátky, osolíme okoreníme a opekáme pomaly na panvici. Na konci pridáme maslo.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu