Plnené prsia na paradajkovej omáčke

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 4. októbra 2016
Plnené prsia na paradajkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g baby
10 g
20 ml
60 g
1 menšia konzerva
200 g
3 strúčiky
 čerstvá
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia v strede nožom narežeme, aby vznikol priestor, nakrájanú cibuľu, cesnak a sardely urestujeme na olivovom oleji, pridáme parmezán a baby špenát.

  2. 2

    Zmesou naplníme kuracie prsia, ktoré osolíme, okoreníme a opečieme na oleji.

  3. 3

    Zvyšok nakrájanej cibuľky a cesnaku urestujeme na oleji, pridáme lúpané paradajky, bazalku a rozmarín, dochutíme a necháme variť, až kým nevznikne jemná omáčka.

Diskusia k receptu