Bôčik na zelenine a jablkách
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 24. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Jablková štrúdľa nám napadne ako prvá. Ale napokon nám nestačia prsty rúk. Kráľ ovocia totiž pasuje do dezertov, ale aj do mäsových a zeleninových jedál. Je doma v babičkinej i noblesnej kuchyni.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1,5 kg s kožou bez kostí |
|
8 strúčikov |
|
4 ks |
|
6 ks |
|
3 stopky |
|
200 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
2 vetvičky |
|
2 vetvičky |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kožu narežeme rovnobežnými zárezmi do tvaru mriežky. Na suchej panvici bôčik opekáme najskôr kožou dole a potom aj mäsitú časť, kým nezhnedne.
- 2
Mäso osolíme, okoreníme a zakryté pečieme asi hodinu pri teplote 180 °C. Zvyšok surovín na zeleninu a zemiaky zmiešame v mise, osolíme a okoreníme. Bôčik po hodine vyberieme, pridáme zeleninu, na ktorú položíme späť mäso. Prikryté pečieme 45 minút pri 180 °C.
- 3
Potom nádobu odkryjeme, bôčik polejeme výpekom a pečieme ešte 20 minút pri 180 °C. Zelenina skaramelizuje a na mäse sa urobí kôrka. Bôčik nakrájame a podávame so zeleninou, s jablkami a so zemiakmi, polejeme aj výpekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu