Bravčová panenka, baby špenát, zapekané zemiaky s rozmarínom
Foto: olinecka
Dnes som sa rozhodla pre rýchly a zdravý obed. Zvládne aj začiatočnik.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Panenku umyjeme pod tečucou vodou a vysušíme. Nakrajáme na pracovnej doske hrubšie platky, ktoré prstami naklepeme, osolíme okoreníme.
- 2
Trocha oleja dáme na grilovaciu panvicu, rozpalime a poukladame mäso, ktoré prudko opečieme z oboch stran po 3 minúty. Opečene dáme do misy na teplé miesto. Uvarené zemiaky v šupke prekrojime a dáme do grilovacej panvice, kde dáme 1 PL masla,opečieme z oboch stran. Ku koncu pridáme vetvičky rozmarínu.
- 3
Varenie ukončíme špenatom, ktorý preplachneme pod vodou. V mise rozpustíme maslo dáme cesnak a potom špenat, okoreníme, osolíme podľa seba, premiešame a zakryjeme pokryvkou. Už nevarime.
- 4
Špenat pripravujeme tesne pred podávanim. Prajem dobrú chuť!!!!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu