Bravčová panenka, baby špenát, zapekané zemiaky s rozmarínom

olinecka - fotkaolinecka, 16. októbra 2016
Bravčová panenka, baby špenát, zapekané zemiaky s rozmarínom
Foto: olinecka

Dnes som sa rozhodla pre rýchly a zdravý obed. Zvládne aj začiatočnik.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 uvarené v šupke
 vetvičky
400 g
2-3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Panenku umyjeme pod tečucou vodou a vysušíme. Nakrajáme na pracovnej doske hrubšie platky, ktoré prstami naklepeme, osolíme okoreníme.

  2. 2

    Trocha oleja dáme na grilovaciu panvicu, rozpalime a poukladame mäso, ktoré prudko opečieme z oboch stran po 3 minúty. Opečene dáme do misy na teplé miesto. Uvarené zemiaky v šupke prekrojime a dáme do grilovacej panvice, kde dáme 1 PL masla,opečieme z oboch stran. Ku koncu pridáme vetvičky rozmarínu.

  3. 3

    Varenie ukončíme špenatom, ktorý preplachneme pod vodou. V mise rozpustíme maslo dáme cesnak a potom špenat, okoreníme, osolíme podľa seba, premiešame a zakryjeme pokryvkou. Už nevarime.

  4. 4

    Špenat pripravujeme tesne pred podávanim. Prajem dobrú chuť!!!!!!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia