Zapekané šampiňóny so sójovou plnkou
Branislav Laš
šéfkuchár hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 6. februára 2017
šéfkuchár hotela Salamandra**** v Hodruši-Hámroch, 6. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Babičky vedeli, aký poklad sa skrýva v nenápadnom struku. Guľôčky plné bielkovín dokázali pripraviť na sto spôsobov. Dobrá gastronómia sa učí z ich skúseností, a pritom napreduje novými nápadmi, detailmi...
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šampiňóny očistíme a klobúčiky opečieme na panvici. Do výpeku vložíme uvarenú sóju, nasekanú šalotku a paradajky.
- 2
Všetko dochutíme bylinkami, soľou a korením. Šampiňónové hlavičky naplníme zmesou, posypeme syrom a dáme nakrátko zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja som tiež babka...pred takými 35 rokmi sme sa pokúšali sóju pestovať-no pre nízke výnosy-maličký strúčik-sme prestali..
generácia mojej babky o sóji nevedela nič-teda-v našom kraji sa nepestovala..
Admin by mal dbať na to, aby komentáre neboli hlúpe a urážlivé. Za anonymitu sa skryje kadejaký hlupák.