Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Určite milujete kuracie mäso na všetky spôsoby. V tomto prípade sú podávané so špeciálnou prílohou - chrumkavými gnocchi a hráškom. Určite ochutnajte!
porcie
Postup
-
1
Kuracie prsia posypeme vegetou, natrhaným rozmarínom, prikryjeme papierom na pečenie a valčekom ich trošku rozvaľkáme.
- 2
Zemiaky v šupke uvaríme, necháme trošku vychladnúť, obielime ich a pretlačíme. Pridáme k nim ricottu a petržlenovú vňať a všetko poriadne premiešame. Z pripravenej zmesi urobíme šúľok, ktorý pokrájame na cca 3 cm kúsky, a tak dostaneme gnocchi. Každý jeden v strede sploštíme a dáme ich variť do mierne slanej vody. Varíme, dokým nevyplávajú. Potom ich scedíme.
- 3
Kuracie prsia dáme do panvice so zahriatym olivovým olejom tak, aby tá strana, kde je rozmarín bola otočená smerom dole. Pečieme z každej strany cca 4 minúty.
- 4
Hotové mäso vyberieme z panvice a na ten istý olej dáme gnocchi. Opražíme ich z oboch strán tak, aby boli chrumkavé. Takisto pridáme hrášok a pečieme ho dovtedy, dokým nezmäkne. Podľa potreby pridáme trošku vody, v ktorej sa varili gnocchi.
- 5
Kuracie prsia podávame s chrumkavými gnocchi a hráškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu