Dusené stehienko vo vínovej fazuli
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 3. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône, stvárať s ňou odvážne gastronomické kúsky a dobrodružstvá. Takéto varenie Zobraziť celý popis Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône, stvárať s ňou odvážne gastronomické kúsky a dobrodružstvá. Takéto varenie nie je o práci, ale o vášni, láske, zážitku...
porcie
príprava
Postup
-
1
Najskôr dáme do slanej vody variť bielu fazuľu, ktorú sme namočili deň vopred. Kuracie stehná stiahneme z kože. Na panvici opečieme slaninu, vyberieme ju a odložíme.
- 2
Na panvicu dáme stehná a opekáme z každej strany. Pridáme cibuľu, cesnak a byliny, zalejeme bielym vínom a vývarom alebo vodou a dusíme domäkka. Zemiaky v šupke umyjeme a dáme piecť do rúry zohriatej na 200 °C.
- 3
Papriku nakrájame a urestujeme na olivovom oleji, pridáme cibuľku a fazuľu dochutíme soľou a korením, môžeme pridať čerstvé byliny. Zemiaky po upečení rozkrojíme, naplníme slaninou a posypeme pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu