Foto: bendix
Chrumkavá a voňavá focaccia, čo dodať?
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na cesto dám do robota a nechám ho pracovať cca 10 min. Nechám ho vykysnúť asi 40 minút.
-
2
Potom si ho rozložím na plech vymastený olivovým olejom a vodou nebojte sa poolejovať aj cesto a zase ho nechám kysnúť, ale už mu bude stačiť 15 min.
-
3
Prstami urobím priehlbinky a pridám oblohu, cibuľu a cesnak si pred tým mierne podusím na olivovom oleji, pridám olivy, sušené paradajky a koreniny, pokropím olivovým olejom, ofúknem rozprašovačom s letnou vodou...
-
4
...a šup s ňou do vyhriatej rúry u mňa 250 °C spodný ohrev a ventilátor do chrumkava, treba to sledovať cca 10-15 minút, ale záleží aj od hrúbky cesta.
-
5
Jedna nikdy nestačí tak zvyknem spraviť zo 600 g múky dve na kameni to použijem papier na pečenie, ale to je už na vás dobrú chuť :)
Volali sme to slané Bakoše.Keď babka piekla chlieb vždy robila viac cesta,aby mohla napiecť tieto Bakoše.Najchutnejšie boli ak sa vybrali rovno z pece a len trošinku sa nechali schladiť.Ešte dnes spomínam na ich vôňu a chrumkanie pod zubami.
Mne sa už nikdy takéto chutné nepodarilo upiecť.Asi to bude aj tou trúbou.Ona ich piekla v peci špecialne na chlieb.
Pridávam foto,aby si mal predstavu o mojich Bakošoch.
Naozaj krásne bakoše :)
máš pravdu ja ju proste môžem :)
Nádherné aj ja by som to chcela takéto krásne a určite chutné bakoše upiecť.
Fokača sa vydarila a u mojich domácich stravníkov mala veľký úspech.
Zaradila som ju medzi obľúbené recepty.