Srnčie karé na zemiakových lievancoch
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 23. januára 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Čo divina, to iná chuť. Podpisuje sa pod ňu nielen konkrétny živočíšny druh, ale aj prostredie, v akom žila a čím sa kŕmila. Cítiť v nej celý les či lúku, preto ju Zobraziť celý popisČo divina, to iná chuť. Podpisuje sa pod ňu nielen konkrétny živočíšny druh, ale aj prostredie, v akom žila a čím sa kŕmila. Cítiť v nej celý les či lúku, preto ju labužníci tak milujú.
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
720 g |
|
80 ml |
|
10 g |
|
3 g |
|
20 g |
|
1 malá vetvička |
|
1 malá vetvička |
|
2 listy |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Omáčka: | |
80 g |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
360 ml |
|
200 g |
|
podľa potreby |
|
Lievance: | |
160 g |
|
360 g |
|
10 g |
|
240 ml |
|
2 ks |
|
5 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Umyté zemiaky uvaríme v šupke. Umyté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na štyri rovnaké časti. Bylinky očistíme a nasekáme najemno. Hrianku nakrájame na drobné kocky a necháme trocha preschnúť.
- 2
Na omáčku nasekáme šalotku. Osmažíme ju na masle, podlejeme bielym vínom a horúcim vývarom. Necháme zredukovať na tretinu a pridáme rakytník. Omáčku dochutíme soľou, korením a medom. Rozmixujeme a dôkladne prepasírujeme. Mäso osolíme, opečieme na horúcom oleji z každej strany. Potrieme žĺtkom a obalíme v zmesi byliniek a hrianky. Pečieme na rošte v rúre rozohriatej na 150 °C 20 minút. Po upečení odložíme na teplé miesto.
- 3
Na lievance oddelíme žĺtky od bielkov. Očistené zemiaky nastrúhame najemno. Žĺtky zmiešame s mliekom, múkou, kypriacim práškom a so zemiakmi. Osolíme a pridáme trošku muškátového orieška. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Zľahka spojíme so zemiakovou zmesou. Pečieme na masle. Obraciame, keď sa na lievancoch začnú tvoriť „bublinky“.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako sme sa informovali u pána šéfkuchára, mäso sa pečie pri teplote 150 °C. Tento údaj sme do receptu doplnili.
Karé (720 g) bolo rozdelené na 4 časti (po cca 180 g). Tie boli upečené a po upečení sa pokrájali na kúsky, ktoré vidíte na fotografii.
Dakujem za vysvetlenie