Srnčie karé na zemiakových lievancoch

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 23. januára 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Srnčie karé na zemiakových lievancochFoto: Pravda - Robert Hüttner

Čo divina, to iná chuť. Podpisuje sa pod ňu nielen konkrétny živočíšny druh, ale aj prostredie, v akom žila a čím sa kŕmila. Cítiť v nej celý les či lúku, preto ju labužníci tak milujú.

4
porcie
35 min
príprava
20 min
na 150 °C

Suroviny

720 g
80 ml
10 g
3 g
20 g
1 malá vetvička
1 malá vetvička
2 listy
1 ks
50 g
Omáčka:
80 g
2 ks
200 ml
360 ml
200 g
podľa potreby
Lievance:
160 g
360 g
10 g
240 ml
2 ks
5 g
štipka
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté zemiaky uvaríme v šupke. Umyté, osušené mäso odblaníme a nakrájame na štyri rovnaké časti. Bylinky očistíme a nasekáme najemno. Hrianku nakrájame na drobné kocky a necháme trocha preschnúť.

  2. 2

    Na omáčku nasekáme šalotku. Osmažíme ju na masle, podlejeme bielym vínom a horúcim vývarom. Necháme zredukovať na tretinu a pridáme rakytník. Omáčku dochutíme soľou, korením a medom. Rozmixujeme a dôkladne prepasírujeme. Mäso osolíme, opečieme na horúcom oleji z každej strany. Potrieme žĺtkom a obalíme v zmesi byliniek a hrianky. Pečieme na rošte v rúre rozohriatej na 150 °C 20 minút. Po upečení odložíme na teplé miesto.

  3. 3

    Na lievance oddelíme žĺtky od bielkov. Očistené zemiaky nastrúhame najemno. Žĺtky zmiešame s mliekom, múkou, kypriacim práškom a so zemiakmi. Osolíme a pridáme trošku muškátového orieška. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Zľahka spojíme so zemiakovou zmesou. Pečieme na masle. Obraciame, keď sa na lievancoch začnú tvoriť „bublinky“.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist