Talianska fazuľa s rozmarínom

mirkajan - fotkamirkajan, 31. januára 2017
Talianska fazuľa s rozmarínom
Foto: mirkajan

Tento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi chutný recept, pokiaľ použijete konzervovanú fazuľu, večera je na stole do 20 minút.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
3 vetvičky
2 - 3 strúčiky
z 1 citróna
3 ks (alebo varená)
z 1/2 citróna

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vetvičiek rozmarínu oberieme lístky a nadrobno posekáme. Nastrúhame kôru z 1 citróna. Na panvici na miernom ohni rozohrejeme olivový olej a na ňom necháme asi 30 sekúnd škvrčať za stáleho miešania posekaný rozmarín a postrúhanú citrónovú kôru.

  2. 2

    Do panvice pridáme pretlačený cesnak a len krátko opražíme, aby nezhnedol. Pridáme scedené a premyté fazule a trochu vody (cca 2 - 3 PL). Miešame a na miernom plameni necháme fazule prehriať, kým nebudú horúce. Osolíme a okoreníme podľa chuti, na záver pridáme citrónovú šťavu - tiež podľa chuti (cca 2 - 3 PL), môžeme pridať štipku kryštálového cukru. Ešte krátko prehrejeme, odstavíme a podávame.

  3. 3

    Na tanieri je možné fazule pokvapkať ešte extra panenským olivovým olejom. Podávame s čerstvou alebo s opečenou bagetou (bagetu som rozkrojila, položila na plech, pokvapkala olivovým olejom a zapiekla v rúre pri 200 °C 7 minút). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Takéto jednoduché jedlá mám asi najradšej. Škoda, že sa netešia takej pozornosti ako napr. koláče, ale však aj oni si nájdu svojich adresátov-kuchárov. U mňa skôr, alebo neskôr na rad príde. Vďaka @Mirkajan !
@Katka78 (5.2.2017 19:33) Napokon prišla na rad "skôr", je super! Tie chute - rozmarín, cesnak, citrón k sebe neskutočne pasujú! Kto vyskúša, verím, že neobanuje. Ja som inak robila zo sušenej fazule. Vďaka za recept, spestrila si nám ním dnešnú večeru. Maj sa pekne :-)



Pridaj komentár k receptu: