Foto: mirkajan
Tento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi chutný recept, pokiaľ použijete konzervovanú fazuľu, večera je Zobraziť celý popisTento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi chutný recept, pokiaľ použijete konzervovanú fazuľu, večera je na stole do 20 minút.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vetvičiek rozmarínu oberieme lístky a nadrobno posekáme. Nastrúhame kôru z 1 citróna. Na panvici na miernom ohni rozohrejeme olivový olej a na ňom necháme asi 30 sekúnd škvrčať za stáleho miešania posekaný rozmarín a postrúhanú citrónovú kôru.
- 2
Do panvice pridáme pretlačený cesnak a len krátko opražíme, aby nezhnedol. Pridáme scedené a premyté fazule a trochu vody (cca 2 - 3 PL). Miešame a na miernom plameni necháme fazule prehriať, kým nebudú horúce. Osolíme a okoreníme podľa chuti, na záver pridáme citrónovú šťavu - tiež podľa chuti (cca 2 - 3 PL), môžeme pridať štipku kryštálového cukru. Ešte krátko prehrejeme, odstavíme a podávame.
- 3
Na tanieri je možné fazule pokvapkať ešte extra panenským olivovým olejom. Podávame s čerstvou alebo s opečenou bagetou (bagetu som rozkrojila, položila na plech, pokvapkala olivovým olejom a zapiekla v rúre pri 200 °C 7 minút). Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, aj ja mám najradšej jedlá z minima surovín, čo najjednoduchšie.