Rezne s chutnou omáčkou

podravka - fotkapodravka, 3. septembra 2016
Rezne s chutnou omáčkou
Foto: podravka

Komerčný recept
Z obyčajných hovädzích rezňov vytvoríte vďaka mrkve, zeleru a rozmarínu krásne voňavé jedlo, ktoré si vychutnajte v príjemnej spoločnosti vašich priateľov a známych.

4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

700 g
100 g
100 g
20 g
50 ml
1 kocka
2 PL
2 - 3 ks
2 strúčiky
 vetvička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na zmesi masla a olivového oleja opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a pražíme, dokým nebude cibuľa sklovitá a cesnak nepustí peknú vôňu.

  2. 2

    Rezne zľahka osolíme, okoreníme, dáme ich na panvicu k cibuli a cesnaku a opečieme z oboch strán.

  3. 3

    Podlejeme trochou teplej vody a dusíme, dokým mäso trošku nezmäkne.

  4. 4

    Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, rozmarín a hovädzí bujón Podravka.

  5. 5

    Podlejeme vínom a vodou, prikryjeme a ďalej dusíme, dokým mäso úplne nezmäkne.

  6. 6

    Teplé rezne podávame s omáčkou a uvarenými haluškami.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: