Kuracie kúsky s olivami a cherry rajčinami

bonvivanka - bez fotkybonvivanka, 31. augusta 2016

Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.

6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
1 kg
1 pohárik
250 g
1,5 dl
1,5 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie kúsky z pŕs alebo stehienka osolíme, okoreníme, môže byť aj bylinková soľ a poukladáme na plech. Umyté a osušené zemiaky pokrájame na kúsky, scedíme čierne olivy a cherry rajčiny prekrojíme na polovičku. Všetko pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý rozmarín. Bohato polejeme olivovým olejom a premiešame, aby sa zmes obalila v oleji. Podlejeme 1,5 dl bieleho vína a dáme piecť do rúry odokryté na 180 °C. Občas zmes premiešame, aby vrch nebol vysušený. Jedlo je pripravené veľmi rýchlo a máte navarené bez starostí.

Diskusia k receptu

staja
Veľmi pekný recept, zmes dobrých chutí. Mám rada jedlá z jedného pekáča, kde mäso a ostatné ingrediencie dajú výbornú chuť aj zemiakom a hlavne celé je to rýchlo a naraz hotové. Ukladám, vyskúšam.
jarca
Ďakujem za super recept! Dnes sme ho vyskušali a veľmi nám chutilo. Chceli sme minuť malé sterilizované chilli papričky tak sme ich dali navrch do pekača 2 ks a bolo to dobré. Toto bude náš veru častý obed, nie je to ťažké na žalúdok a sú tam samé také suroviny, ktoré máme radi. Doporučujem ho každému vyskúšať.