Foto: bonvivanka
Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie kúsky z pŕs alebo stehienka osolíme, okoreníme, môže byť aj bylinková soľ a poukladáme na plech. Umyté a osušené zemiaky pokrájame na kúsky, scedíme čierne olivy a cherry rajčiny prekrojíme na polovičku. Všetko pridáme k mäsu, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý rozmarín. Bohato polejeme olivovým olejom a premiešame, aby sa zmes obalila v oleji. Podlejeme 1,5 dl bieleho vína a dáme piecť do rúry odokryté na 180 °C. Občas zmes premiešame, aby vrch nebol vysušený. Jedlo je pripravené veľmi rýchlo a máte navarené bez starostí.
Diskusia k receptu