Foto: patincatsomekitchen
Priaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je veľmi veľa, tu je tá moja. Recept je jednoduchý a Zobraziť celý popisPriaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je veľmi veľa, tu je tá moja. Recept je jednoduchý a plný chutí. Akurát cícer je potrebné prichystať vopred. Ak chcete použiť nekonzervovaný, namočte ho na noc do vody a potom uvarte. Mne omáčka vyhovuje hustejšia, ak chcete redšiu, pridajte vývar alebo znížte množstvo cíceru a cestovín. Rozmarín použite najlepšie čerstvý, má príjemnú arómu aj chuť. http://www.patincatsomekitchen.com/
Suroviny
400 g (vopred uvarený) |
|
150 g (príp. bezlepkové) |
|
3 stredne veľké ks |
|
4 stredne veľké ks |
|
4 strúčiky |
|
4 stonky |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL (hustý pretlak) |
|
1 liter |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu a mrkvu nakrájajte na kocky. Do väčšieho hrnca dajte olivový olej, pridajte cibuľu, mrkvu a mierne opražte.
- 2
Medzitým lístky rozmarínu najemno rozdrvte v mažiari.
- 3
Pridajte prelisovaný cesnak, lístky rozmarínu , rajčinovú pastu, sladkú papriku a dobre premiešajte.
- 4
Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte cícer, bobkový list, soľ a čierne korenie podľa chuti. Varte na strednom plameni asi 20 – 30 minút.
- 5
Medzitým uvarte cestoviny.
- 6
Nakoniec vytiahnite bobkový list a zeleninovo-cícerovú zmes rozmixujte tyčovým mixérom. Cestoviny pridajte do hotovej omáčky, premiešajte a podávajte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu