Rozmarínovo-cícerové cestoviny

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 14. decembra 2016

Priaznivcov talianskej kuchyne môže tento recept potešiť. Verzií na výborné originálne stredomorské cestoviny je veľmi veľa, tu je tá moja. Recept je jednoduchý a plný chutí. Akurát cícer je potrebné prichystať vopred. Ak chcete použiť nekonzervovaný, namočte ho na noc do vody a potom uvarte. Mne omáčka vyhovuje hustejšia, ak chcete redšiu, pridajte vývar alebo znížte množstvo cíceru a cestovín. Rozmarín použite najlepšie čerstvý, má príjemnú arómu aj chuť. http://www.patincatsomekitchen.com/

Suroviny

400 g (vopred uvarený)
150 g (príp. bezlepkové)
3 stredne veľké ks
4 stredne veľké ks
4 strúčiky
4 stonky
1 ks
1 PL
2 PL (hustý pretlak)
1 liter

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a mrkvu nakrájajte na kocky. Do väčšieho hrnca dajte olivový olej, pridajte cibuľu, mrkvu a mierne opražte.

  2. 2

    Medzitým lístky rozmarínu najemno rozdrvte v mažiari.

  3. 3

    Pridajte prelisovaný cesnak, lístky rozmarínu , rajčinovú pastu, sladkú papriku a dobre premiešajte.

  4. 4

    Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte cícer, bobkový list, soľ a čierne korenie podľa chuti. Varte na strednom plameni asi 20 – 30 minút.

  5. 5

    Medzitým uvarte cestoviny.

  6. 6

    Nakoniec vytiahnite bobkový list a zeleninovo-cícerovú zmes rozmixujte tyčovým mixérom. Cestoviny pridajte do hotovej omáčky, premiešajte a podávajte.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: