Kôprová omáčka trocha inak

johaneska - fotkajohaneska, 18. augusta 2016
Kôprová omáčka trocha inak
Foto: johaneska

Zdravšia verzia klasickej kôprovej omáčky :)

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks menšie (sladké zemiaky)
2 ks
2 strúčiky
1-2 hrste čerstvý
500 ml (alebo 10 % smotana na šľahanie)
1 PL
1 KL (alebo 82 % maslo)
1 KL
1/4 KL
1/4 KL
1/4 KL
1 KL (alebo repkový)
 podľa chuti
1-2 ks
1-2 nové




Postup

  1. 1

    Bataty nastrúhame na jemno. Na masle si orestujeme cibuľku s cesnakom a pridáme troška tymianu ( zvýrazní chuť ). Ďalej pridáme nastrúhané batáty a nasekaný kôpor. V miske si s troškou smotany rozhabarkujeme 1PL múky ( na zahustenie ) , pridáme do omáčky a dolejeme zvyšnou smotanou.

  2. 2

    Pokiaľ je omáčka moc hustá, treba rozriediť vodou. Omáčku pomixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou, korením a troškou octa. Ja som cukor nepridávala nakoľko batáty sú sladkavé.

  3. 3

    Nové zemiaky nakrájame na štvrtiny, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme dáme tymián, rozmarín a pečieme pri 180 °C cca 30 minút a nesmie chýbať uvarené vajíčko.

Diskusia k receptu

mata3636
Tak toto už nie je koprovka, nič v zlom. Tymián, rozmarín, bataty, cesnak- všetko výrazné chute. Novým veciam sa nebránim, ale toto ee




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia