Foto: johaneska
Zdravšia verzia klasickej kôprovej omáčky :)
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2-3 ks menšie (sladké zemiaky) |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1-2 hrste čerstvý |
|
500 ml (alebo 10 % smotana na šľahanie) |
|
1 PL |
|
1 KL (alebo 82 % maslo) |
|
1 KL |
|
1/4 KL |
|
1/4 KL |
|
1/4 KL |
|
1 KL (alebo repkový) |
|
podľa chuti |
|
1-2 ks |
|
1-2 nové |
|
Postup
-
1
Bataty nastrúhame na jemno. Na masle si orestujeme cibuľku s cesnakom a pridáme troška tymianu ( zvýrazní chuť ). Ďalej pridáme nastrúhané batáty a nasekaný kôpor. V miske si s troškou smotany rozhabarkujeme 1PL múky ( na zahustenie ) , pridáme do omáčky a dolejeme zvyšnou smotanou.
- 2
Pokiaľ je omáčka moc hustá, treba rozriediť vodou. Omáčku pomixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou, korením a troškou octa. Ja som cukor nepridávala nakoľko batáty sú sladkavé.
- 3
Nové zemiaky nakrájame na štvrtiny, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme dáme tymián, rozmarín a pečieme pri 180 °C cca 30 minút a nesmie chýbať uvarené vajíčko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu