Kuracie stehná so sušenými paradajkami a novými zemiakmi
Foto: mandarin999
Skvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú vynikajúce chute, jemnosť, pestrosť a delikátnosť. Viac skvelých receptov Zobraziť celý popisSkvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú vynikajúce chute, jemnosť, pestrosť a delikátnosť. Viac skvelých receptov na http://www.passionforfood.sk/. P.S. Dávam do pozornosti súťaž o skvelé knižky, ktorú nájdete na fb stránke blogu: https://www.facebook.com/www.passionforfood.sk/
porcie
Suroviny
Kuracie stehná: | |
8 ks |
|
150 g |
|
10 ks |
|
2 strúčiky |
|
5 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
Jogurtový dip: | |
150 g hustý |
|
2 ČL |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
Ostatné: | |
malé |
|
50 g |
|
2 vetvičky |
|
4 strúčiky |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
mladé |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme marinádu. V miske si zmiešame paradajkové pyré, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájané sušené paradajky a olivový olej. Dochutíme ju soľou, prípadne čerstvo namletým korením. Marinádou potrieme kuracie stehná, ktoré si ešte môžeme popredu nasoliť. Odloźime do chladu.
- 2
Zemiaky si umyjeme, osušíme a vložíme do misky. Pridáme trocha olivového oleja, rozmarín, celé strúčiky cesnaku. Dochutíme soľou a poriadne premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C, na plechu vystlanom papierom na pečenie.
- 3
Kuracie stehná dáme do vymastenej zapekacej misy alebo na plech. Pridáme k nim na štvrťky pokrájanú šalotku a plátky masla. Pečieme cca 30 min. pri teplote 200 °C. Ja som piekla kuracie stehná zároveň so zemiakmi v jednom plechu.
- 4
Jogurtový dip si pripravíme zmiešaním jogurtu, dijonskej horčice, pretlačeného cesnaku a čerstvej petržlenovej vňate. Dochutíme soľou, prípade čerstvo namletým korením.
- 5
Jedlo stačí už len naservírovať a dozdobiť čerstvými výhonkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu