Kuracie stehná so sušenými paradajkami a novými zemiakmi
Skvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú vynikajúce chute, jemnosť, pestrosť a delikátnosť.
porcie
Suroviny
| Kuracie stehná: | |
| 8 ks |
|
| 150 g |
|
| 10 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 5 PL |
|
| 1 ČL |
|
|
|
|
| Jogurtový dip: | |
| 150 g hustý |
|
| 2 ČL |
|
| 1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
| Ostatné: | |
| malé |
|
| 50 g |
|
| 2 vetvičky |
|
| 4 strúčiky |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| mladé |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme marinádu. V miske si zmiešame paradajkové pyré, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájané sušené paradajky a olivový olej. Dochutíme ju soľou, prípadne čerstvo namletým korením. Marinádou potrieme kuracie stehná, ktoré si ešte môžeme popredu nasoliť. Odloźime do chladu.
- 2
Zemiaky si umyjeme, osušíme a vložíme do misky. Pridáme trocha olivového oleja, rozmarín, celé strúčiky cesnaku. Dochutíme soľou a poriadne premiešame. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C, na plechu vystlanom papierom na pečenie.
- 3
Kuracie stehná dáme do vymastenej zapekacej misy alebo na plech. Pridáme k nim na štvrťky pokrájanú šalotku a plátky masla. Pečieme cca 30 min. pri teplote 200 °C. Ja som piekla kuracie stehná zároveň so zemiakmi v jednom plechu.
- 4
Jogurtový dip si pripravíme zmiešaním jogurtu, dijonskej horčice, pretlačeného cesnaku a čerstvej petržlenovej vňate. Dochutíme soľou, prípade čerstvo namletým korením.
- 5
Jedlo stačí už len naservírovať a dozdobiť čerstvými výhonkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu