Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou

podravka - fotkapodravka, 4. februára 2017
Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Foto: podravka

Komerčný recept
Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1, 5 kg (4 - 5 ks)
4 strúčiky
150 ml
1 lyžica
1 zväzok
vetvička
Príloha:
600 g
150 g
50 ml
100 ml

Postup

  1. 1

    Vymiešame jednu lyžicu Podravky s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.

  2. 2

    Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a Podravky ochucovadla.

  3. 3

    Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.

  4. 4

    Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom a premiešame.

  5. 5

    Hotovú rybu potrieme cesnakovo-petržlenovým pestom, pokvapkáme olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha