Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, tvorí klasické jedlo v stredomorskom štýle.
porcií
príprava
Suroviny
1, 5 kg (4 - 5 ks) |
|
4 strúčiky |
|
150 ml |
|
1 lyžica |
|
1 zväzok |
|
|
|
vetvička |
|
Príloha: | |
600 g |
|
150 g |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vymiešame jednu lyžicu vegety s olivovým olejom, kým sa nespoja. Vmasírujeme do kože ryby.
- 2
Rybu grilujeme na rozpálenom grile a pravidelne potierame rozmarínovou vetvičkou namočenou v zmesi olivového oleja a vegety.
- 3
Kým sa ryba griluje, pripravíme si pesto z najemno rozmixovaného pretlačeného cesnaku a listov petržlenovej vňate.
- 4
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme krátko vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pridáme na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom a premiešame.
- 5
Hotovú rybu potrieme cesnakovo-petržlenovým pestom, pokvapkáme olivovým olejom a podávame so zemiakovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu