Ravioli s hríbovo-tekvicovou plnkou
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 8. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr upečieme tekvicu. Na plech naukladáme nasekanú tekvicu spolu s hrubozrnnou soľou, korením, rozmarínom a cesnakom, pokvapkáme olejom a pečieme domäkka pri teplote 180 °C. Z upečenej tekvice vyberieme rozmarín a rozmixujeme s ricottou a 50 g masla.
- 2
Do múky urobíme jamku a rozbijeme do nej vajcia, dobre osolíme a pokvapkáme trochou vody. Začneme od stredu miešať vajíčka s múkou, aby sa na vajcia postupne nabaľovala múka. Podľa potreby pridávame vodu. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočinúť asi hodinu v chladničke.
- 3
V strojčeku na cestoviny z cesta urobíme pláty alebo použijeme valček. Plníme pripravenou tekvicovou plnkou – asi 4 cm od seba, prikryjeme druhým plátom, okraje potrieme rozšľahaným vajcom, prstami stlačíme a nakrájame ostrôžkou. Ravioli varíme vo vriacej vode asi 3 minúty. Na masle opečieme hríbiky, osolíme, zmiešame spolu s uvarenými raviolami. Podávame s plátkami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu