Ravioli s hríbovo-tekvicovou plnkou

Jindřich Kovář
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 8. septembra 2016
Ravioli s hríbovo-tekvicovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks
 podľa potreby
1/2 ks
100 g
2 strúčiky
 čerstvý
1 bal
300 g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Najskôr upečieme tekvicu. Na plech naukladáme nasekanú tekvicu spolu s hrubozrnnou soľou, korením, rozmarínom a cesnakom, pokvapkáme olejom a pečieme domäkka pri teplote 180 °C. Z upečenej tekvice vyberieme rozmarín a rozmixujeme s ricottou a 50 g masla.

  2. 2

    Do múky urobíme jamku a rozbijeme do nej vajcia, dobre osolíme a pokvapkáme trochou vody. Začneme od stredu miešať vajíčka s múkou, aby sa na vajcia postupne nabaľovala múka. Podľa potreby pridávame vodu. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočinúť asi hodinu v chladničke.

  3. 3

    V strojčeku na cestoviny z cesta urobíme pláty alebo použijeme valček. Plníme pripravenou tekvicovou plnkou – asi 4 cm od seba, prikryjeme druhým plátom, okraje potrieme rozšľahaným vajcom, prstami stlačíme a nakrájame ostrôžkou. Ravioli varíme vo vriacej vode asi 3 minúty. Na masle opečieme hríbiky, osolíme, zmiešame spolu s uvarenými raviolami. Podávame s plátkami parmezánu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia