Bylinková jahňacia roláda so šalátom
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 5. januára 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180-190 °C
Suroviny
| Jahňacia roláda: | |
| 1,5 kg |
|
| 70 g |
|
| 1 - 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
| 300 ml |
|
| Majonézový zemiakový šalát: | |
| 1,5 kg |
|
| 3 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
|
|
|
| 400 ml |
|
Postup
-
1
Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne tenký plát mäsa, ktorý sa bude ľahko naklepávať. Mäso zľahka rozklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.
- 2
Zvinutú roládu previažeme motúzom, aby sa nerozbalila. Roládu vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a bielym vínom, pridáme bylinky a zvoľna pečieme asi 60 minút pri teplote 180 – 190 °C. Takto pripravenú roládu podávame s majonézovým šalátom.
- 3
Majonézový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Do mixéra dáme žĺtky a pomaly prilievame olej. Hotovú majonézu ochutíme soľou, korením a pridáme horčicu a nastrúhanú uhorku podľa chuti. Na drobné kocky nakrájame uhorku, kapiu a cibuľu. Očistené zemiaky pretlačíme cez sitko. K zemiakom pridáme cibuľku, uhorky, kapiu, hrášok a zalejeme majonézou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu