Bylinková jahňacia roláda so šalátom

Andrej Gogola a Eduard Šiška
majitelia reštaurácie Pulitzer u zlatého jeleňa, 5. januára 2017
Bylinková jahňacia roláda so šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Jahňacia roláda:
1,5 kg
70 g
1 - 2 ČL
1 ČL
20 g
20 g
300 ml
Majonézový zemiakový šalát:
1,5 kg
3 ks
2 PL
1 ČL
1 ks
100 g
80 g
80 g
400 ml




Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne tenký plát mäsa, ktorý sa bude ľahko naklepávať. Mäso zľahka rozklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.

  2. 2

    Zvinutú roládu previažeme motúzom, aby sa nerozbalila. Roládu vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a bielym vínom, pridáme bylinky a zvoľna pečieme asi 60 minút pri teplote 180 – 190 °C. Takto pripravenú roládu podávame s majonézovým šalátom.

  3. 3

    Majonézový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Do mixéra dáme žĺtky a pomaly prilievame olej. Hotovú majonézu ochutíme soľou, korením a pridáme horčicu a nastrúhanú uhorku podľa chuti. Na drobné kocky nakrájame uhorku, kapiu a cibuľu. Očistené zemiaky pretlačíme cez sitko. K zemiakom pridáme cibuľku, uhorky, kapiu, hrášok a zalejeme majonézou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia