Foto: monty469
Dnes som varila túto dobrotu na spôsob pastierskeho koláča prvý krát, a veľmi nám to zachutilo. Fotopostup nie je, neplánovala som to sem pridať, Zobraziť celý popisDnes som varila túto dobrotu na spôsob pastierskeho koláča prvý krát, a veľmi nám to zachutilo. Fotopostup nie je, neplánovala som to sem pridať, ale rodinke veľmi chutí, tak budiš! :-)
na 190 °C
Suroviny
500 g mleté |
|
2 ks |
|
1 vetvička |
|
1 hrnček (300 ml) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 streky |
|
|
|
Zemiaková kaša: | |
4-5 ks väčšie |
|
teplé |
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
V hrnci rozpálime masť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlatista. Pridáme mleté mäso a ďalej restujeme. Osolíme, okoreníme, nepodlievame ničím, mäso pustí šťavu. Uzavrieme a dusíme pri miernom plameni asi 20 minút.
- 2
Medzitým dáme variť zemiaky do osolenej vody. Ak sú mäkké, zlejeme vodu, pridáme maslo, teplé mlieko, osolíme a vyšľaháme ľahkú, krémovú kašu.
- 3
Po 20 minútach dusenia pridáme k mäsku kukuricu, rozmarín a worchester. Krátko povaríme a odstavíme. Ak treba ešte dosolíme alebo dokoreníme.
- 4
Pekáč s rozmerom 20 x 30 vytrieme maslom, na spodok rozložíme mäsovú zmes, vrch rovnomerne pokryjeme zemiakovou kašou a zapekáme do zlatista pri 190 °C cca 30 minút.
- 5
My sme sa do toho pustili ešte za horúca, bolo to naozaj veľmi lahodné. Pridávam fotku z pekáča, toľko ešte ostalo, akurát na večeru pre niekoho :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Srazc keby ši bul bližej ta bi som ci za vederko aj rucila, aľe do Ameriky to nedoľeci hoc jak by som scela :-) Ďakujem ti veľmi pekne za milý a vtipný komentár :-)
@Patroveckypitrs ďakujem ti veľmi pekne :-) Ináč dobrý nápad dať kašu aj na spodok, nabudúce skúsim podľa teba :-)
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
a ja dávam aj syr