Diviačia roláda s hubovou plnkou
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 24. januára 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 1 kg (bez kosti) |
|
| 15 g |
|
| 5 g |
|
| 2 g |
|
| 1 vetvička |
|
| 400 ml |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 8 strúčikov |
|
| 300 g |
|
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| Placky: | |
| 600 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 10 g |
|
| 1 menšia vetvička |
|
| 80 g |
|
Postup
-
1
Na placky uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Šalotku a polovičku cesnaku nakrájame na drobné kocky, speníme na masle s tymianom. Pridáme nakrájané huby a necháme ich pražiť, kým sa z nich neodparí voda. Osolíme a okoreníme. Necháme vychladnúť a zapracujeme vajce.
- 2
Diviačí bok naklepeme, osolíme a okoreníme. Na mäso rozdelíme hubovú plnku. Dôkladne zvinieme a zviažeme motúzom. Na spodok pekáča nakrájame cibuľu a roztlačíme zvyšný cesnak, pridáme rascu a položíme mäso. Pekáč prikryjeme alobalom a za občasného podlievania vodou pečieme asi 2 hodiny pri 175 °C. Po upečení mäso odložíme na teplé miesto. Pekáč s upečenou cibuľou a cesnakom postavíme na oheň, podlejeme hovädzím vývarom a necháme vyvariť asi na tretinu. Omáčku rozmixujeme a dochutíme.
- 3
Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame najemno. Rozmarín rozdrvíme v mažiari, pridáme do zemiakov. Ďalej pridáme múku, vajce a osolíme. Vypracujeme cesto. Dlho nemiešame. Hotové cesto vyvaľkáme na centimetrový plát a formičkou vypichujeme placky, ktoré opekáme na oleji dozlatista. Upečené placky ukladáme na papierové utierky. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu