Vincúrov jahňací chrbát fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 11. augusta 2016

Alebo jahňací chrbát na spôsob vinohradnícky, teda s hroznom.

5
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL
50 g
1 ks
1 strúčik
1 PL
1 ks
2 PL
1 ks
štipka
podľa chuti
2 ks
2 ks
4 ks
2 ks
2 ks
1 strapec
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie mäso som umyla, osušila.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala roztopiť maslo a mäso som opiekla z oboch strán.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som vybrala na tanier a do výpeku som pridala nakrájanú prerastenú slaninu, cibuľu a cesnak.Všetko spolu som opiekla.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som nakrájanú paradajku na drobno a podliala vínom.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložila som mäso.,osolila a okorenila.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som kečup.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bobkový list, korenie nové aj čierne,klinčeky, borievky , rozmarín a opäť trošku vína.Takto som dusila mäso pod pokrievkou.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Stolové hrozno som umyla a prekrojila.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som ho k mäkkému mäsu.Už iba 10 min. nechala prejsť varom na slabšom plameni.Je potrebné aby sa chuť hrozna dostala do šťavy, ale bobule sa nerozvarili.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotové mäso.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pokiaľ sa dusilo mäso, uvarili sa zemiaky 7 min. scedila som ich a opiekla na na panvici.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prajem vám dobrú chuť.

    Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Ten tanier je tak krásne upravený,že celý čas ako som čítala tvoj recept som naozaj prehĺtala slinky,preto že chuťové poháriky sa ozvali.To sa mi veru často nestáva.Izabelka krásne! To nemá chybu!
Vůně se táhne až k nám, kombinace surovin pro mě zajímavá, netradiční, jehněčí maso jsem neměla tu čest ochutnat. Postup, fota, servis bezvadné. Šikulka!!
Dobrovoľne priznávam, patrím k tým, čo sem-tam radi mäso s ovocím. Myslím, že aj toto tvoje jedlo by mi chutilo, vyzerá lákavo.
Ja teda aspoň prehĺtam pri pohľade na excelentnú prípravu Tvojej jahňaciny, milá Izka. Keďže u nás pod Šibenou horou vinice neboli, ani sa takáto zostava u nás neobjavila. O to radšej by som si prisadol ku Tvojemu, s citom dokonalej domácej pani, prestretému stolu!
Ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-) Mäsko bolo vynikajúce a s tými chuťami dokonalé a perfektné....Bola to spomienka na môj vinohrad, kde som pripravovala počas skorého vinobrania túto špecialitku v 15 litrovej rajnici. Podávala som k nemu varené zemiaky. Už iba nostalgicky spomínam, ale bolo to celoročné lopotenie, čo v dnešnej dobe už nemá zmysel.Vaše komentáre ma potešili..

Pridaj komentár k receptu: