Alebo jahňací chrbát na spôsob vinohradnícky, teda s hroznom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| podľa chuti |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 4 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 strapec |
|
| Príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
Jahňacie mäso som umyla, osušila.
-
2
Na panvicu som dala roztopiť maslo a mäso som opiekla z oboch strán.
-
3
Mäso som vybrala na tanier a do výpeku som pridala nakrájanú prerastenú slaninu, cibuľu a cesnak.Všetko spolu som opiekla.
-
4
Pridala som nakrájanú paradajku na drobno a podliala vínom.
-
5
Vložila som mäso.,osolila a okorenila.
-
6
Pridala som kečup.
-
7
Bobkový list, korenie nové aj čierne,klinčeky, borievky , rozmarín a opäť trošku vína.Takto som dusila mäso pod pokrievkou.
-
8
Stolové hrozno som umyla a prekrojila.
-
9
Pridala som ho k mäkkému mäsu.Už iba 10 min. nechala prejsť varom na slabšom plameni.Je potrebné aby sa chuť hrozna dostala do šťavy, ale bobule sa nerozvarili.
-
10
Hotové mäso.
-
11
Pokiaľ sa dusilo mäso, uvarili sa zemiaky 7 min. scedila som ich a opiekla na na panvici.
-
12
Prajem vám dobrú chuť.









Šikovná kuchárka si.
♡☆ ♡☆ ♡☆ ♡☆♡☆