Králičia balotínka na kalerábovom ragú
šéfkuchár hotela Holiday Inn**** v Trnave, 30. augusta 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
100 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z kuracieho masa, vajíčka, soli, korenia a zo smotany pripravíme kašu (fáš), do ktorej budeme baliť králičí chrbát. Keď máme pripravený fáš, na potravinovú fóliu poukladáme prošuto, na ktoré natrieme fáš a položíme naň sprudka opečený králičí chrbát.
- 2
Fóliu zrolujeme a poriadne stiahneme tak, aby sa voda počas varenia nedostala priamo k mäsu. Takto pripravenú roládu dáme do vodného kúpeľa alebo na paru zohriatu na 85 °C a paríme, kým rolka nedosiahne v jadre 58 °C. Vyberieme z pary, nerozbaľujeme a necháme oddýchnuť.
- 3
Na masle opečieme šalotku a pridáme na kocky pokrájaný kaleráb, na miernom ohni restujeme do polomäkka, pred koncom podlejeme smotanou a mierne zaprášime dehydrovaným bylinkovým maslom. Dochutíme bylinkami.
Ďalšie recepty:
- 2
Ako príloha k balotinke je pouzite pseno uvarene v ochutenej vode so solou a bylinkami. Uvarene, scedene pseno je nasledne jemne prehriate na panvici s roztopenym maslom a dochutene.