Petržlen

Petržlen ako ingrediencia v receptoch:

  • Kačacie consomé s raviolami à la Katarína Medicejská
  • Hovädzie pliecko na divoko (fotorecept)
  • Kuskus so zeleninou na marocký spôsob (videorecept)

    Kuskus so zeleninou na marocký spôsob (videorecept)

    Exotika na tanieri: Piatkový marocký obed - Kuskus so zeleninou

  • Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

    Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme na miernom ohni 90 minút.

  • Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

    Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny

    Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr cibuľu, potom pridáme pór (trošku si odložíme na ozdobu). Cibuľu s pórom pražíme 3 - 5 minút na miernom ohni....

  • Polievka s aljašskou treskou (fotorecept)

    Polievka s aljašskou treskou (fotorecept)

    Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To vytvára nezameniteľnú chuť.

  • Vývar s macesovými knedličkami (fotorecept)

    Vývar s macesovými knedličkami (fotorecept)

    Dobrý vývar nikdy nie je zlý. Po dlhšom uvažovaní som sa rozhodol skúsiť urobiť vývar s macesovými knedličkami. Išiel som do toho s veľkým rešpektom a s pokorou, keďže knedličky som robil prvýkrát. Keďže pred...

  • Polievka z lievika (fotorecept)

    Polievka z lievika (fotorecept)

    Recept som objavil v zošite s receptami, už ani neviem odkiaľ som ho získal, tak som sa rozhodol ho vyskúšať. Mám ešte minuloročné zásoby sušeného lievika trúbkovitého, je to všestranná huba na rôzne použitie.

  • Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept)

    Hovädzie rebrá s feniklom (fotorecept)

    Ina Garten je jedna z najobľúbenejších profesionálnych kucháriek a v TV programoch svoje umenie prezentuje pod „alias dictus” Contessa. Tentoraz ma oslovila prípravou buľvy fenikla. Ja s Mojou ho dva razy nemôžeme, lebo v surovom...

  • Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou

    Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou

    S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď aj pri bielej svalovine králika, rýb či hydiny si môže prísť mäsomilný slovenský národ na svoje. Dajú sa rýchlo upiecť, grilovať,...

  • Brokolicová polievka s gorgonzolou

    Brokolicová polievka s gorgonzolou

    Túto polievku som jedol prvýkrát v motoreste na Morave. Od vtedy si ju pravidelne varievame. Kuchára som dobre poznal, tak mi dal na ňu recept. Je to jeho vlastný recept a dovolil mi ho zverejniť....

  • Rajská z dávné doby (fotorecept)

    Rajská z dávné doby (fotorecept)

    Po dlouhé době přejeme krásný den. Vzhledem k tomu, že si pomalu nepamatuji co jsem dělal včera, tak se mně naopak vybavují věci, které jsem dělal před 60 lety. No urodilo se hojně rajčat...

  • Kvaková polievka s fazuľou (fotorecept)

    Kvaková polievka s fazuľou (fotorecept)

    Zeleninová polievka, ku ktorej je pohánková baba ako vyšitá. Je to dobrá delikatesa.

  • Záhorácka fazuľovica

    Záhorácka fazuľovica

    Fazuľu deň vopred namočíme. Do veľkého hrnca so studenou vodou dáme variť koleno a klobásky. Keď je koleno mäkké, vyberieme ho spolu s klobáskami, do vývaru vložíme fazuľu a varíme asi hodinu spolu s cesnakom a cibuľou.

  • Sýta fazuľová s klobásou a rezancami

    Sýta fazuľová s klobásou a rezancami

    Fazuľovú polievku má každý z nás rád. Je výborná, zdravá a najmä sýta :)

  • Žinčicová polievka (fotorecept)

    Žinčicová polievka (fotorecept)

    Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je veľmi dobrá. Recept pochádza od p. Žídeka. Niečo som si upravil podľa seba.

  • Begova čorba (fotorecept)

    Begova čorba (fotorecept)

    Kuracia polievka trochu inak. Tradičné jedlo z Bosny a Hercegoviny, ktoré prišlo na Balkán spolu s vojakmi Osmanskej ríše a už tam aj ostalo. Pre tých čo nevedia: Beg-titul prvých troch vládcov Osmanskej ríše, až neskôr...

  • Hovädzie kocky na pive (fotorecept)

    Hovädzie kocky na pive (fotorecept)

    Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. ) Chuťami postupujúcimi desaťročiami zvykov v každej kuchyni. Ad 2. ) Momentálnou „hĺbkou“ tej-ktorej peňaženky. Ad 3. ) Časovou „reláciou“ zubového...

  • Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke (fotorecept)

    Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke (fotorecept)

    Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba z „Pánboškovej záhradky“ a aj to do svojeho „čuspajzu“ (alias „cibereja“ so sladko alebo kyslo mliečnej omáčky), spravidla v nepravidelných...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist