Petržlen

Petržlen ako ingrediencia v receptoch:

  • Výborná zeleninová odvodňovacia polievka

    Výborná zeleninová odvodňovacia polievka

    Raz prišla moja mama s odvodňovacou diétou a začala variť túto polievku. Tak nám zachutila, že už má svoje trvalé miesto aj v našej domácnosti :-) Základ je čínska alebo pekingská kapusta, koreňová zelenina, čo...

  • Recept bez obrázku

    Zeleninovo-batátový krém so slaninkou

    Vhodný na zahriatie a doplnenie vitamínov. Slávnostnejšie jedlo.

  • Zelenina pod perinkou (fotorecept)

    Zelenina pod perinkou (fotorecept)

    Chcela som spraviť niečo ako Pastierov koláč (Shepherd´s Pie alebo Cottage Pie), lenže varila som na spôsob - čo dom dá - a dom nedal mäso, takže takto to dopadlo. Nakoniec mi tam to mäso ani...

  • Kuracia mliečna kyslá polievka (fotorecept)

    Kuracia mliečna kyslá polievka (fotorecept)

    Túto polievku varieva moja mama už ako sa pamätám. Má ju v pamäti od svojej babky z Maďarska :-) Výborná a jednoduchá.

  • Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept)

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept)

    Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.

  • Fazuľovo-hubové ragú so zemiakovým závinom

    Fazuľovo-hubové ragú so zemiakovým závinom

    Na olivovom oleji osmažíme na kocky nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu a nasekaný cesnak. Potom pridáme pretlak a zľahka opražíme.

  • Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky – ukrývajú v sebe energiu, bielkoviny, vlákninu. Moderná gastronómia však kráča ešte ďalej a hrá sa s nimi s väčšou...

  • Recept bez obrázku

    Tekvicovo-batátová polievka

    Zeleninu ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej a podusíme cibuľku nakrájanú na drobné kúsky dosklovita. Pridáme mrkvu a chvíľu podusíme, aby pekne pustila farbu.

  • Jednoduchá bolonská omáčka

    Jednoduchá bolonská omáčka

    Jednoduchá, chuťovo výborná omáčka len zo základných surovín.

  • Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous vide na 25 hodín pri 72 °C. Uvarené mäso vyberieme, natrieme ho zmesou oleja, cesnaku, rozmarínu a dáme krátko zapiecť.

  • Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

    Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

    Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta k prírode i tradíciám prababičiek, čo z jednoduchých surovín a korenín vedeli vyčarovať neskutočne dobré jedlá.

  • Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda...

  • Krupová polievka

    Krupová polievka

    Mám velmi rada polievky a táto je jedna z nich. Rada by som sa s vami o ňu podelila.

  • Šošovicovica

    Šošovicovica

    Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú polievku ako hlavný chod.

  • Sedliacka polievka na rasci s mangoldom

    Sedliacka polievka na rasci s mangoldom

    Keď máte záhradu, tak je radosť variť, varíte z toho, čo práve máte, tak ako kedysi naši starí rodičia.

  • Bramboračka s bedlou (fotorecept)

    Bramboračka s bedlou (fotorecept)

    Tak když jsem chtěl ukázat bedlu na klacíku psal i o polévce. Vím, že tu je polévek tolik, že by je člověk za celý život neuvařil ale dělám jí rád a s bedlou jsem ji dělal...

  • Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

    Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a osolíme.

  • Krémová polievka z homára

    Krémová polievka z homára

    Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2...

  • Ružičková polievka

    Ružičková polievka

    Už od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre svoje zdravie a pripravte si chutnú polievku bohatú na vitamíny.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist