Šalát z koreňovej zeleniny fotorecept
Foto: tejaja
Koreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer. Surová mrkva a kaleráb Zobraziť celý popisKoreňová zelenina nemusí byť iba súčasťou polievok. S obľubou ju používam do rôznych šalátov, ktorým dodá úplne iný rozmer. Surová mrkva a kaleráb sú v podstate bežnými surovinami. Ale o petržlene sa nedá povedať, že by sa v našej kuchyni používal hojne v surovom stave. Rovnako ako zeler, ktorý ak mám doma, prihodím k tomuto šalátu tiež.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kaleráb, mrkvu a petržlen nastrúhame na tenké rezance.
-
2
Dochutíme čerstvo mletou kurkumou so soľou a premiešame.
-
3
Zmiešame olej, ocot a pridáme k zelenine. Premiešame.
- 4
Nakoniec vmiešame sekanú petržlenovú vňať.
- 5
Podávame s nasucho opečenými cesnakovými hriankami.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu