Karfiolová polievka
Suroviny
| 1 plátok |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 mesiačik |
|
| 1 ks stredná |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 kocka |
|
| trochu (na zahustenie) |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Mrkvu, petržlen a zeler nastrúham na hrubom strúhadle alebo nakrájam na menšie kocky. V hrnci roztopíme maslo, pridáme zeleninu, prilejeme asi hrnček vody a podusíme.
- 2
Ku koreňovej zelenine ešte pridám celú cibuľu a väčší strúčik cesnaku. Prihodím niekoľko semienok rasce, osolím a pridám mleté čierne korenie. Stačí dusiť pár minút, zelenina je hotová rýchlo, hlavne keď je nastrúhaná.
- 3
Keď máme zeleninu podusenú, zvyknem pridať trochu hladkej múky na zahustenie (len tak pomedzi prsty).
- 4
Pridám umytý karfiol, ktorý najprv rozdelím na malé ružičky, zalejem vodou, pridám kocku bujónu a nechám variť do zmäknutia.
- 5
Hotovú polievku ešte dochutím podľa potreby a pridám trochu muškátového oriešku. Ozdobím nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ja na ňu nedam dopustiť :)