Zimná šošovicová polievka s pohánkou
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 15. januára 2025
foodblog Medové motúzy, 15. januára 2025

Foto: Jana Štrbková
Keď prídete zmrznutí domov z prechádzky, teplá a sýta polievka padne vhod.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 3 ks |
|
| 2 ks |
|
| 3 stonky |
|
| 2-3 ks |
|
| 1 cm čerstvý |
|
| 100 g |
|
| 2 strúčiky |
|
| hrsť |
|
Postup
-
1
Sušené huby namočíme na hodinu do vody.
- 2
Na rozohriatom oleji dozlatista opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkové listy, koreniny, ktoré chvíľu restujeme. Pracujeme na miernom ohni, aby sa koreniny nespálili.
- 3
Pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, zemiaky, namočené huby, premytú šošovicu, ošúpaný kúsok zázvoru a chvíľu restujeme. Podľa potreby zalejeme trochou vody a dusíme na miernom ohni.
- 4
Potom zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme pohánku a varíme domäkka. Asi po 15 minútach pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, necháme prejsť varom a dochutíme soľou a čiernym korením.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu