Zimná šošovicová polievka s pohánkou
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 15. januára 2025
foodblog Medové motúzy, 15. januára 2025
Foto: Jana Štrbková
Keď prídete zmrznutí domov z prechádzky, teplá a sýta polievka padne vhod.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
3 stonky |
|
2-3 ks |
|
1 cm čerstvý |
|
100 g |
|
2 strúčiky |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Sušené huby namočíme na hodinu do vody.
-
2
Na rozohriatom oleji dozlatista opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme bobkové listy, koreniny, ktoré chvíľu restujeme. Pracujeme na miernom ohni, aby sa koreniny nespálili.
-
3
Pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, zemiaky, namočené huby, premytú šošovicu, ošúpaný kúsok zázvoru a chvíľu restujeme. Podľa potreby zalejeme trochou vody a dusíme na miernom ohni.
-
4
Potom zalejeme asi 1,5 l vody, pridáme pohánku a varíme domäkka. Asi po 15 minútach pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, necháme prejsť varom a dochutíme soľou a čiernym korením.
Diskusia k receptu