Pstruh na masle so zemiakovo-zeleninovou kašou a šalátom
Foto: helena10
Pripravený dnes k obedu podľa vlastnej chuti.
Suroviny
Pstruh pečený na masle: | |
1 ks mrazený |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaša zemiakovo-zeleninová: | |
3 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Čerstvý zeleninový šalát: | |
1/2 bal. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky v šupke aj celou mrkvou a petržlenom so šupkou uvaríme v osolenej vode. Uvarené zbavíme šupky, ešte horúce nakrájame na kocky. Pridáme k ním maslo a trochu uvareného mlieka. Popučíme a potom vyšľaháme ručným mixérom na hrubšiu kašu. Podľa chutí dosolíme.
- 2
Rozmrazeného pstruha natretého korením na pečené ryby opekáme v panvici na masle, otáčame na každú stranu a polievame maslom z výpeku. Nakoniec osolíme a pokvapkáme šťavou z citrónu.
- 3
Čerstvý zeleninový šalát narežem na polovice. Zalejem pripraveným nálevom podľa vlastnej chuti z acidka, medu, citrónovej šťavy, soli, mletého čierneho korenia. Premiešam a chvíľku nechám stáť.
Tiež pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu