Pstruh na masle so zemiakovo-zeleninovou kašou a šalátom

helena10 - bez fotkyhelena10, 7. júna 2024
Pstruh na masle so zemiakovo-zeleninovou kašou a šalátom
Foto: helena10

Pripravený dnes k obedu podľa vlastnej chuti.

Suroviny

Pstruh pečený na masle:
1 ks mrazený
Kaša zemiakovo-zeleninová:
3 ks
3 ks
1 ks
Čerstvý zeleninový šalát:
1/2 bal.




Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke aj celou mrkvou a petržlenom so šupkou uvaríme v osolenej vode. Uvarené zbavíme šupky, ešte horúce nakrájame na kocky. Pridáme k ním maslo a trochu uvareného mlieka. Popučíme a potom vyšľaháme ručným mixérom na hrubšiu kašu. Podľa chutí dosolíme.

  2. 2

    Rozmrazeného pstruha natretého korením na pečené ryby opekáme v panvici na masle, otáčame na každú stranu a polievame maslom z výpeku. Nakoniec osolíme a pokvapkáme šťavou z citrónu.

  3. 3

    Čerstvý zeleninový šalát narežem na polovice. Zalejem pripraveným nálevom podľa vlastnej chuti z acidka, medu, citrónovej šťavy, soli, mletého čierneho korenia. Premiešam a chvíľku nechám stáť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia