Sviečková z bravčového mäsa fotorecept
Foto: vlastadorisa
Dlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto Zobraziť celý popisDlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto mäsa. Omáčku pripravujem zásadne s kyslou smotanou a zeleninu v nej nemixujem. Šľahačku a ten džem na vrchu tiež u nás nikde nechce, takže tu je moja sviečková podľa mňa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso nakrájané na plátky osolíme, okoreníme a posypeme hladkou múkou. Sprudka ho z oboch strán osmahneme na oleji v panvici. Odstavíme z ohňa.
-
2
Do hrnca s olejom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, osmahneme ju a potom pridáme orestované mäso aj s výpekom.
-
3
Pridame nastrúhanú mrkvu a petržlen, podlejeme vodou a dusíme. Ešte pridáme soľ.
- 4
Po uvarení vmiešame nakoniec kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.
- 5
Hotovú omáčku necháme ešte prevrieť, skontrolujeme mäkkosť mäsa a môžeme podávať.
- 6
Knedľu som kúpila, neviem ju pripravovať, tak mi prepáčte.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu