Bravčové mäso
Bravčové mäso

Sviečková z bravčového mäsa fotorecept

vlastadorisa - fotkavlastadorisa, 14. októbra 2024

Dlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto Zobraziť celý popisDlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto mäsa. Omáčku pripravujem zásadne s kyslou smotanou a zeleninu v nej nemixujem. Šľahačku a ten džem na vrchu tiež u nás nikde nechce, takže tu je moja sviečková podľa mňa.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
4 ks
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa potreby
1 veľký táglik




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso nakrájané na plátky osolíme, okoreníme a posypeme hladkou múkou. Sprudka ho z oboch strán osmahneme na oleji v panvici. Odstavíme z ohňa.

    Sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca s olejom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, osmahneme ju a potom pridáme orestované mäso aj s výpekom.

    Sviečková z bravčového mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame nastrúhanú mrkvu a petržlen, podlejeme vodou a dusíme. Ešte pridáme soľ.

  4. 4

    Po uvarení vmiešame nakoniec kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku.

  5. 5

    Hotovú omáčku necháme ešte prevrieť, skontrolujeme mäkkosť mäsa a môžeme podávať.

  6. 6

    Knedľu som kúpila, neviem ju pripravovať, tak mi prepáčte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia