Jarná detox polievka zo stonkového zeleru fotorecept
Foto: kitchenguru
Suroviny
2/3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 hrsť |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2-3 strúčiky |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zeler umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca, v ktorom máme rozohriaty olej. Vňať si odložíme zvlášť. Pridáme korenie, pretlačený cesnak, med, sladkú papriku a necháme opražiť na oleji.
-
2
Po cca 3-5 minútach pridáme vodu, cibuľu celú bez šupky, očistenú nakrájanú mrkvu a petržlen, rascu, korenie, chilli a soľ.
- 3
Keď polievka vrie a cibuľa je polomäkká, tak pridáme celú paradajku a dve lyžice pohánky a varíme do zmäknutia paradajky. Počas varenia v tejto fáze môžeme pridať lyžicu balsamica a zelerovu vňaťku, majorán a prípadne ešte dosoliť.
- 4
Keď je cibuľa aj paradajka uvarená, polievka je hotová.
- 3
Diskusia k receptu