Kuracie soté
Kuracie soté

Kuracie soté na koreňovej zelenine s tarhoňou fotorecept

kitchenguru - bez fotkykitchenguru, 23. marca 2024
Kuracie soté na koreňovej zelenine s tarhoňou (fotorecept)
Foto: kitchenguru

Suroviny

200 g
2 ks veľká
1 ks veľký
1 ks biela
3 veľké strúčiky
1/2 PL
z 1/2 veľkého citróna
1 PL
1 PL
1 PL
1/2 PL
1/2 PL
cca 2 PL
cca 200 ml
Príloha:
150 g




Postup

  1. 1

    Umyté a očistené kuracie mäso nakrájame na kocky a nasolíme.

    Kuracie soté na koreňovej zelenine s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci rozpálený olej, na ktorom si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, do ktorej sme pridali mletú červenú papriku a cukor a korenie. Pridáme nakrájané mäso a necháme orestovať a zatiahnuť. Miešame.

    Kuracie soté na koreňovej zelenine s tarhoňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso bude postupne púšťať šťavu a vtedy pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen a roztlačený cesnak a postupne podlievame vodou a necháme variť pod pokrievkou.

  4. 4

    Keď je mäso skoro uvarené, pridáme citrónovú šťavu a sušenú bazalku a ak je treba, dosolíme. Varíme kým mäso je uvarené a zahustíme múkou, ktorú sme si rozmiešali v studenej vode a pridáme do hrnca a pomiešame. Varíme kým sa chute spoja a šťava bude mať správnu konzistenciu (ani riedka ani príliš hustá).

  5. 5

    Podávame s uvarenou tarhoňou, ktorú sme si uvarili v osolenej vriacej vode a následne prepláchli studenou vodou a zliali zvyšnú vodu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia