Kuracie soté na koreňovej zelenine s tarhoňou fotorecept
Foto: kitchenguru
Suroviny
200 g |
|
2 ks veľká |
|
1 ks veľký |
|
1 ks biela |
|
3 veľké strúčiky |
|
1/2 PL |
|
z 1/2 veľkého citróna |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 PL |
|
cca 2 PL |
|
cca 200 ml |
|
Príloha: | |
150 g |
|
|
Postup
-
1
Umyté a očistené kuracie mäso nakrájame na kocky a nasolíme.
-
2
V hrnci rozpálený olej, na ktorom si orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, do ktorej sme pridali mletú červenú papriku a cukor a korenie. Pridáme nakrájané mäso a necháme orestovať a zatiahnuť. Miešame.
-
3
Mäso bude postupne púšťať šťavu a vtedy pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen a roztlačený cesnak a postupne podlievame vodou a necháme variť pod pokrievkou.
- 4
Keď je mäso skoro uvarené, pridáme citrónovú šťavu a sušenú bazalku a ak je treba, dosolíme. Varíme kým mäso je uvarené a zahustíme múkou, ktorú sme si rozmiešali v studenej vode a pridáme do hrnca a pomiešame. Varíme kým sa chute spoja a šťava bude mať správnu konzistenciu (ani riedka ani príliš hustá).
- 5
Podávame s uvarenou tarhoňou, ktorú sme si uvarili v osolenej vriacej vode a následne prepláchli studenou vodou a zliali zvyšnú vodu.
Tiež kuracie soté:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu