Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:30
mesačník Varecha, dnes 16:30

Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 215 °C
na 215 °C
Postup
-
1
Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu a petržlen ošúpeme a rozpolíme.
- 2
Zeleninu rozložíme na plech, posypeme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a pridáme nakrájané maslo. Pečieme v rúre vyhriatej na 215 °C asi 10 minút. Počas pečenia zeleninu premiešame.
- 3
Šalotku nakrájame nadrobno a restujeme ju na rozohriatom olivovom oleji asi 3 minúty. Potom pridáme pohánku, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Opekáme 5 minút a primiešame špenát.
- 4
Teplý pohánkový šalát podávame s upečenou zeleninou a dipom.
- 5
Dip: Bylinky nasekáme, vložíme do misy a pridáme kyslú smotanu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
Tiež pohánkový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu