Pohánkový šalát
Pohánkový šalát

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 16:30
Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 215 °C

Suroviny

200 g
300 g
300 g
4 PL
70 g
1 ks
5 PL
30 g
Dip:
300 g
1 hrsť (petržlenová vňať, tymian)




Postup

  1. 1

    Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu a petržlen ošúpeme a rozpolíme.

  2. 2

    Zeleninu rozložíme na plech, posypeme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a pridáme nakrájané maslo. Pečieme v rúre vyhriatej na 215 °C asi 10 minút. Počas pečenia zeleninu premiešame.

  3. 3

    Šalotku nakrájame nadrobno a restujeme ju na rozohriatom olivovom oleji asi 3 minúty. Potom pridáme pohánku, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Opekáme 5 minút a primiešame špenát.

  4. 4

    Teplý pohánkový šalát podávame s upečenou zeleninou a dipom.

  5. 5

    Dip: Bylinky nasekáme, vložíme do misy a pridáme kyslú smotanu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

Diskusia k receptu