Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bratislavské bravčové pliecko fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 16. júna 2024
Bratislavské bravčové pliecko (fotorecept)
Foto: helena10
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g (orech)
5 ks
1 ks (malý)
 mrazený
 (bez nálevu)
180 ml
180 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu narezanú nadrobno. Do základu vložíme mäso a opečieme z každej strany. Pridáme paradajkový pretlak a podlejeme trochou vody. Prikryté pokrievkou pomaly dusíme domäkka. V priebehu dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy.

    Bratislavské bravčové pliecko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Koreňovú zeleninu medzitým uvaríme spolu a mrazený hrášok uvaríme samostatne. Hrášok iba scedíme. Uvarenú koreňovú zeleninu narežeme na menšie kocky. Takisto aj scedené sterilizované uhorky. Šťavu z varenej zeleniny sme použili na dusenie mäsa.

  3. 3

    Šťavu z mäsa vydusíme na tuk, pridáme hladkú múku a opražíme. Zalejeme vodou, ochutíme citrónovou šťavou, rozmiešame a povaríme. V priebehu varenia vlejeme mlieko, smotany a nakoniec omáčku precedíme.

  4. 4

    Do precedenej omáčky zamiešame všetku nakrájanú zeleninu i sterilizované uhorky, hrášok. Podľa chutí osolíme. Omáčku necháme krátko prevrieť a pridáme lyžicu masla.

    Bratislavské bravčové pliecko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu sme mali žemľový knedlík.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia