Chlebová polievka so zeleninou a sušenými hríbmi
Po dlhej dobe som varila zo starého chleba, lebo nám chlieb nezvykne zostávať.
Suroviny
| 130 g starý |
|
| 1 PL (alebo olej) |
|
| 1/2 KL (drvená alebo celá) |
|
| 5 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 1/6 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 ks |
|
| zvyšky (čerstvá alebo mrazená) |
|
| domáci (alebo voda) |
|
| (alebo čerstvý) |
|
| (alebo čerstvá) |
|
|
|
|
| (zelená vňať) |
|
| 1 PL ( alebo len vývar z hríbov) |
|
Postup
-
1
Starší chlieb som nakrájala na menšie kocky a zaliala horúcim domácim zeleninovým vývarom. Sušené huby zalejem vodou a nechám všetko bokom.
-
2
V hrnci na masle a rasci orestujem na kocky narezanú koreňovú zeleninu a zemiaky. Časť mrkvy som nastrúhala.
-
3
Keď mrkva pustí šťavu a zafarbí, zalejem všetko domácim zeleninovým vývarom (vodou), pridám huby aj s vodou a za občasného premiešania varím. Osolím, pridám sušenú cibuľu i cesnak.
-
4
Keď je to napoly uvarené, pridám aj menšie zbytky surových ružičiek brokolice,
-
5
namočený chlieb a varím ďalej až do zmäknutia všetkej zeleniny. Podľa potreby ešte dochutím.
-
6
Nastrihané pierka jarnej cibuľky dám na ozdobu až na tanieri.









Diskusia k receptu