Pečené danielie lopatky fotorecept
Foto: dusan444
Sviatočný obed.
20 minút
príprava
príprava
120 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lopatky prešpikujeme kúskami slaniny, osolíme, okoreníme.
-
2
Na panvici na masti necháme podľa možnosti trochu mäso zatiahnuť.
-
3
Lopatky preložíme na plech a vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme postrúhanú zeleninu a spolu orestujeme.
-
4
Zeleninu vložíme do pekáča k lopatkám, podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a dáme piecť pri 180 °C.
-
5
Asi po hodine prilejeme víno a dopečieme do mäkka. Ja so piekol ešte hodinu.
-
6
Po upečení šťavu zmixujeme na omáčku a mäso oberieme od kostí.
-
7
Chutí napr. s opekanými zemiakmi.
Diskusia k receptu