Pečené mäso
Pečené mäso

Pečené danielie lopatky fotorecept

dusan444 - fotkadusan444, 6. decembra 2024
Pečené danielie lopatky (fotorecept)
Foto: dusan444

Sviatočný obed.

20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
100 g
1 ks
2 ks
1 ks
1/4 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Lopatky prešpikujeme kúskami slaniny, osolíme, okoreníme.

    Pečené danielie lopatky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici na masti necháme podľa možnosti trochu mäso zatiahnuť.

    Pečené danielie lopatky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lopatky preložíme na plech a vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme postrúhanú zeleninu a spolu orestujeme.

    Pečené danielie lopatky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu vložíme do pekáča k lopatkám, podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a dáme piecť pri 180 °C.

    Pečené danielie lopatky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Asi po hodine prilejeme víno a dopečieme do mäkka. Ja so piekol ešte hodinu.

    Pečené danielie lopatky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po upečení šťavu zmixujeme na omáčku a mäso oberieme od kostí.

    Pečené danielie lopatky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Chutí napr. s opekanými zemiakmi.

    Pečené danielie lopatky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia