Špargľovo–cuketové špagety

Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 27. apríla 2010
Špargľovo–cuketové špagety
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks
8 ks
8 dl
120 g
8 lístkov
4 PL
400 g




Postup

  1. 1

    Cukety a špargle nakrájame na kocky, olivy nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji pečieme, pridáme korenie a smotanu a privedieme do varu.

  2. 2

    Špagety v osolenej vriacej vode varíme asi 5–6 minút a potom precedíme. Pri servírovaní na špagety priložíme pripravenú masu a posypeme parmezánom. Ozdobíme bazalkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Túto chutnú omáčku možno podávať aj s inými druhmi cestovín. Najlepšie, hoci nepochybne prácnejšie, je pripraviť si ich doma čerstvé. Výsledok je však veľmi chutnou odmenou za námahu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia