Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou

Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 11. marca 2010
Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie

Suroviny

30 dkg
1 ks
 podľa potreby
100 g
0,5 dl
200 g
40 g
1 ks
2 strúčiky
40 g
0,2 dl




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky. Naplníme ich zmesou z pomletého kuracieho mäsa, šľahačky, ktorú osolíme a okoreníme, a vytvarujeme malé taštičky. Uvaríme ich vo vode, kým nevyplávajú na vrch.

  2. 2

    Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme pasírované paradajky, podlejeme červeným vínom. Pripravenú zmes zmiešame s uvarenými cestovinami. Podávame s postrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Pasírované paradajky si môžete v lete pripraviť tiež domáce. Vyberajte zrelé sladké plody, ktoré zbavíte šupky, nakrájate uvaríte, aby nevznikla klasická pradajková šťava, ale zostali celé kúsky. Zavariť ich môžete s bazalkou.

Diskusia k receptu

hefi
Vyzerá to super a určite to aj tak chutí. Paradajky v akejkoľvek podobe a množstve mám rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia