Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou
Zdenka Mlynarčíková
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 11. marca 2010
šéfkuchárka hotela Amália v Novej Lesnej, 11. marca 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
Postup
-
1
Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky. Naplníme ich zmesou z pomletého kuracieho mäsa, šľahačky, ktorú osolíme a okoreníme, a vytvarujeme malé taštičky. Uvaríme ich vo vode, kým nevyplávajú na vrch.
- 2
Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme pasírované paradajky, podlejeme červeným vínom. Pripravenú zmes zmiešame s uvarenými cestovinami. Podávame s postrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.
- 3
NÁŠ TIP: Pasírované paradajky si môžete v lete pripraviť tiež domáce. Vyberajte zrelé sladké plody, ktoré zbavíte šupky, nakrájate uvaríte, aby nevznikla klasická pradajková šťava, ale zostali celé kúsky. Zavariť ich môžete s bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu