Postup
-
1
Upravenú porciu lososa osolíme,okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou.Opečieme na olivovom oleji .Rybu dame do alobalu aby nevychladla.
- 2
V osolenej vriacej vode uvaríme cestovinu al dente.Na oleji s pridaním masla orestujeme posekaný cesnak,píniové oriešky a do hotového pridáme posekanú bazalku.Do takto pripraveného základu vmiešame uvarené rezance,podľa poteby dochutíme ešte soľou a mletým čiernym korením
- 3
Do rozpusteného masla dáme hladkú múku,jemne opražíme,zelejeme vývarom,pridáme smotanu a povaríme,nakoniec vložíme rozmrvenú nivu a ešte krátko necháme prejsť varom.Na tanier dáme uvarenú cestovinu,na ňu uložíme opečeného lososa a celý pokrm posypeme hoblinami parmezánu.Podávame s nivovou omáčkou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu