Ryba na nedeľu

majsterka - bez fotkymajsterka, 9. mája 2010

Suroviny

200 g
50 g
40 g
40 g
30 g
20 g
100 g
1  strúčik
0,1
 kávová lyžička
10 g
0,1
10 g
30 g




Postup

  1. 1

    Upravenú porciu lososa osolíme,okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou.Opečieme na olivovom oleji .Rybu dame do alobalu aby nevychladla.

  2. 2

    V osolenej vriacej vode uvaríme cestovinu al dente.Na oleji s pridaním masla orestujeme posekaný cesnak,píniové oriešky a do hotového pridáme posekanú bazalku.Do takto pripraveného základu vmiešame uvarené rezance,podľa poteby dochutíme ešte soľou a mletým čiernym korením

  3. 3

    Do rozpusteného masla dáme hladkú múku,jemne opražíme,zelejeme vývarom,pridáme smotanu a povaríme,nakoniec vložíme rozmrvenú nivu a ešte krátko necháme prejsť varom.Na tanier dáme uvarenú cestovinu,na ňu uložíme opečeného lososa a celý pokrm posypeme hoblinami parmezánu.Podávame s nivovou omáčkou

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia