Rukolový šalát s kuracími prsiami

zasazuza - bez fotkyzasazuza, 23. apríla 2010

Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept. Inšpirovala som sa mediteranskou kuchyňou, ktorá je ľahká a Zobraziť celý popisAk hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept. Inšpirovala som sa mediteranskou kuchyňou, ktorá je ľahká a pritom veľmi rafinovaná. Priznám sa, že som dlho hľadala tie správne ingrediencie, pretože rukola je veľmi špecifická. Ale výsledok stojí zato.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  balenie
8  ks
2 pol.lyžice
100 gr
1 pol.lyžica
1  lyžica
1 lyžica
2 lyžice
2 lyžice
Mäso:
4 lyžice
2 lyžice
4 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia ponecháme vcelku a zo všetkýh strán potrieme zmesou uvedených ingrediencií. Necháme chvíľu postáť.

  2. 2

    Rukolu umyjeme, pridáme pokrájané cherry paradajky na štvrťky, olivy na polovice, sušené paradjky na kocky a posekané orechy. Pridáme kapary, olej zo sušených paradajok a balsamico. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Pokiaľ pripravíme mäso, necháme odležať.

  3. 3

    Gril, alebo titanovú panvicu necháme rozhorúčiť, potrieme trochou oleja a prudko opečieme kuracie prsia. Pridáme marinádu, ktorá nám zostala a opekáme zo všetkých strán tak, aby sa vytvorila na prsiach krusta.

  4. 4

    Prsia vyberieme a pokrájame na tenké plátky, ktoré vejárovito rozložíme na tanier. Šalát posypeme parmezánom, premiešame a uložíme k mäsu. Dekorujeme trochou balsamico creme. Podľa chuti podávame s opečeným toastom.

Diskusia k receptu

monzet
Mňamka.Rukolu u nás nestíham kupovať.Môžme ju všetci,v akýchkoľvek množstvách a ku čomukoľvek.Aj len tak,na chlebík s masielkom,v šalátoch,ku mäsku,či pri grilovačke...Takže tento receptík isto vyskúšam...Mňam,mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia