Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept. Inšpirovala som sa mediteranskou kuchyňou, ktorá je ľahká a Zobraziť celý popisAk hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept. Inšpirovala som sa mediteranskou kuchyňou, ktorá je ľahká a pritom veľmi rafinovaná. Priznám sa, že som dlho hľadala tie správne ingrediencie, pretože rukola je veľmi špecifická. Ale výsledok stojí zato.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 balenie | 
                                                             | 
                                                    
| 8 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 pol.lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 100 gr | 
                                                             | 
                                                    
| 1 pol.lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Mäso: | |
| 4 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kuracie prsia ponecháme vcelku a zo všetkýh strán potrieme zmesou uvedených ingrediencií. Necháme chvíľu postáť.
- 2
 Rukolu umyjeme, pridáme pokrájané cherry paradajky na štvrťky, olivy na polovice, sušené paradjky na kocky a posekané orechy. Pridáme kapary, olej zo sušených paradajok a balsamico. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Pokiaľ pripravíme mäso, necháme odležať.
- 3
 Gril, alebo titanovú panvicu necháme rozhorúčiť, potrieme trochou oleja a prudko opečieme kuracie prsia. Pridáme marinádu, ktorá nám zostala a opekáme zo všetkých strán tak, aby sa vytvorila na prsiach krusta.
- 4
 Prsia vyberieme a pokrájame na tenké plátky, ktoré vejárovito rozložíme na tanier. Šalát posypeme parmezánom, premiešame a uložíme k mäsu. Dekorujeme trochou balsamico creme. Podľa chuti podávame s opečeným toastom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu