Ak hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept. Inšpirovala som sa mediteranskou kuchyňou, ktorá je ľahká a Zobraziť celý popisAk hľadáte ideálnu kombináciu, ktorá vyváži ostrú chuť rukoly, tak toto je ten správny recept. Inšpirovala som sa mediteranskou kuchyňou, ktorá je ľahká a pritom veľmi rafinovaná. Priznám sa, že som dlho hľadala tie správne ingrediencie, pretože rukola je veľmi špecifická. Ale výsledok stojí zato.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 balenie |
|
| 8 ks |
|
| 2 pol.lyžice |
|
| 100 gr |
|
| 1 pol.lyžica |
|
| 1 lyžica |
|
| 1 lyžica |
|
| 2 lyžice |
|
| 2 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
| Mäso: | |
| 4 lyžice |
|
| 2 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
| 4 ks |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia ponecháme vcelku a zo všetkýh strán potrieme zmesou uvedených ingrediencií. Necháme chvíľu postáť.
- 2
Rukolu umyjeme, pridáme pokrájané cherry paradajky na štvrťky, olivy na polovice, sušené paradjky na kocky a posekané orechy. Pridáme kapary, olej zo sušených paradajok a balsamico. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Pokiaľ pripravíme mäso, necháme odležať.
- 3
Gril, alebo titanovú panvicu necháme rozhorúčiť, potrieme trochou oleja a prudko opečieme kuracie prsia. Pridáme marinádu, ktorá nám zostala a opekáme zo všetkých strán tak, aby sa vytvorila na prsiach krusta.
- 4
Prsia vyberieme a pokrájame na tenké plátky, ktoré vejárovito rozložíme na tanier. Šalát posypeme parmezánom, premiešame a uložíme k mäsu. Dekorujeme trochou balsamico creme. Podľa chuti podávame s opečeným toastom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu