Pizza podľa Sophie Lorenovej

arnoud - bez fotkyarnoud, 21. mája 2010
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
10 g
50 g
20 g




Postup

  1. 1

    Z múky, masti, oleja, droždia a trochy vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Po vykysnutí ho ešte raz premiesime a vložíme do masťou vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy. Vytlačíme ho po obvode tak, aby vytvorilo vyšší okraj.

  3. 3

    Natrieme rajčinovým pretlakom, posypeme tymiánom, bazalkou, cesnakom a ďalšími surovinami podľa našej chuti. Na záver pridáme parmezán.

  4. 4

    Pečieme v stredne teplej rúre cca 15 minút.

Diskusia k receptu

zdezda
:-))) rešpektujem kuchyňu S.Lorenovej a som jej veľká faninka, no formu na pizzu nevysypávam múkou, iba ju naolejujem, chutí mi to tak viac :-)))
tinca
zdezda aj ja načo vysypávať múkou a nikdy nedávam pretlak, ale drvené rajčiny, alebo prinajhoršom dobrý kečup.
alexdidi
keďže môj vnuk miluje pizzu, robím ju dosť často a niektoré zásady som sa naučila postupne dodržiavať:pečiem na hliníkovom plechu s papierom na pečenie, vyhriatom na 250 stupňov asi 10 minút, cesto robím z hladkej múky a nesmie chýbať oregano a mozzarella
zdezda
:-) tiež dobrý nápad s papierom, netreba odmasťovať plech, ja, teda dcéra má tiež radšej jemný kečup na cesto a samozrejme oregano, pizza korenie, či korenie na špagety, to je podobné :-), atď. podľa chuti
marienka44
V postupe nie je spomenuta sol. Spravne ma sa potriet pizza rajcinovym pretlakom, urazili by ste Talianov s kecupom. Aj s listkovym cestom.
Papier setri cas a cistiace prostriedky na umyvanie plechu.
veronika353
Já používám taky papír na pečení a rajský protlak.S kečupem mi to synové nechtěli jíst.
cinkla
S pizzou ,doma pecenou ,nemam skusenosti, ale zajtra jednu upeciem.Som tiez obdivovatelka Sophie Loren, tak urobim tu pizu podla arnouda , ale s tym, ze pod cesto dam papier na pecenie, potriem ju paradajkovym pretlakom, dam na nu vsetky vhodne bylinky z mojej bylinkovej spiraly, urcite nezabudnem na cesnak a dobry syr a dam ju do vyhriatej rury pri 250 st. C 10 min. zapiect . Drzte mi palce. A ak sa raz dostanete do Popradu ,nedajte si ujst navstevu v Pizerii UTOPIA za "Vykrikom"na Juhu: to je polahoda.Ja sa ju snazim navstivit vzdy, ked sa tam dostanem.
monzy
Budem teraz pes, ale skúsim poradiť... Ja viem, že väčšina z nás, kulinárov, nemá vlastnú piecku, ale odborníci hovoria, že pizza potrebuje teplotu cca 400°C a to v našich elektrických rúrach nevykúzlime. Ale aj tak všetkým, ktorí sa snažia, želám dobrú chuť, my ju tiež robíme v elektrickej a je dobrá :-




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia