Halušky so špenátom a ricottou
Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 26. apríla 2010
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 26. apríla 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
V šupke uvarené zemiaky pretlačíme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a múku a vypracujeme cesto. Cesto rolujeme a rozdelíme na 3 časti. Vytvarujeme z cesta valce hrubé ako prst. Pomocou noža nakrájame cesto na 2 cm kúsky. V osolenej vriacej vode varíme cesto asi 5 minút, potom scedíme.
- 2
Špenátové listy udusíme na masle, okoreníme, pridáme drvený cesnak a smotanu. Primiešame syr ricotta a privedieme do varu. Primiešame k tomu aj cesto, ktoré sme prepiekli na olivovom oleji. Posypeme parmezánom a ihneď podávame.
- 3
NÁŠ TIP: Vhodnou alternatívou špenátu je mangold. Túto veľmi chutnú listovú zeleninu pestujú v množstve rôznych odrôd, ktoré sa líšia aj farebne. Možno využiť mangoldové listy aj stonky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Braxi, a ostatné množstvo surovín sa ti nevidí čudné? Odhadujem to spolu na 3 kg.