Halušky so špenátom a ricottou

Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 26. apríla 2010
Halušky so špenátom a ricottou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

8-12 ks
400 g
8 ks
 štipka
400 g
400 g
4 dcl
200 g
 štipka




Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky pretlačíme. Pridáme vajcia, soľ, korenie a múku a vypracujeme cesto. Cesto rolujeme a rozdelíme na 3 časti. Vytvarujeme z cesta valce hrubé ako prst. Pomocou noža nakrájame cesto na 2 cm kúsky. V osolenej vriacej vode varíme cesto asi 5 minút, potom scedíme.

  2. 2

    Špenátové listy udusíme na masle, okoreníme, pridáme drvený cesnak a smotanu. Primiešame syr ricotta a privedieme do varu. Primiešame k tomu aj cesto, ktoré sme prepiekli na olivovom oleji. Posypeme parmezánom a ihneď podávame.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Vhodnou alternatívou špenátu je mangold. Túto veľmi chutnú listovú zeleninu pestujú v množstve rôznych odrôd, ktoré sa líšia aj farebne. Možno využiť mangoldové listy aj stonky.

Diskusia k receptu

bojar
špenát je dobrota, ale na tento recept možem napísať TO NIE SŮ HALUŠKY - to je urážka halušiek. ak sů toto halušky tak ja som pápež
vcelka
Halušky - to znamená celú rodinu drobných cestoviniek z akéhokoľvek cesta a dochutenia, tak neviem, čo by na tom malo byť nehaluškové...
braxi
možno sú to šúlance, halušky určite nie, nerozumiem načo je tam 8 ks vajec...stačí 1 ks
retig
"Vcelka" ty si si pomýlila dátum - keď si to písala nebolo 1. apríla. Drž sa toho, čo napísal Bojar.
Braxi, a ostatné množstvo surovín sa ti nevidí čudné? Odhadujem to spolu na 3 kg.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia