Rezance s nivovou omáčkou

Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 28. mája 2010
Rezance s nivovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

500 g
0,4 l
10 g
10 g
200 g
1 ks
2 cl
50 g




Postup

  1. 1

    Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr niva (rokfort alebo gorgonzola) , smotanu, soľ, čierne korenie. Nastrúhaný syr necháme rozpustiť v smotane, pridáme soľ, korenie a privedieme zľahka k varu.

  2. 2

    Scedené rezance pokvapkáme olivovým olejom, dáme na tanier a prelejeme omáčkou. Zdobíme krúžkami grilovanej cukety a strúhaným parmezánom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Podobne si môžete pripraviť aj iné druhy cestovín. Pri ich výbere záleží len na tom, na aký druh máte momentálne chuť. Ešte lepšie je pripraviť si čerstvé domáce cestoviny.

Diskusia k receptu

bozulka
Rezance a grilovaná cukína-to ma nenapadlo.Zaujímavé a určite dobré.
meny
Niečo podobné mám vyskúšané, ale niva sa rozmixovala aj pridaním trocha bieleho suchého vínka. Ináč dobre vyzerajú aj tieto. Vyskúšam , napíšem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia