Rezance s nivovou omáčkou
Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 28. mája 2010
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 28. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr niva (rokfort alebo gorgonzola) , smotanu, soľ, čierne korenie. Nastrúhaný syr necháme rozpustiť v smotane, pridáme soľ, korenie a privedieme zľahka k varu.
- 2
Scedené rezance pokvapkáme olivovým olejom, dáme na tanier a prelejeme omáčkou. Zdobíme krúžkami grilovanej cukety a strúhaným parmezánom.
- 3
NÁŠ TIP: Podobne si môžete pripraviť aj iné druhy cestovín. Pri ich výbere záleží len na tom, na aký druh máte momentálne chuť. Ešte lepšie je pripraviť si čerstvé domáce cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu