Rezance s nivovou omáčkou

Miroslav Tima
šéfkuchár penziónu Ferdinand v Moldave nad Bodvou, 28. mája 2010
Rezance s nivovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

500 g
0,4 l
10 g
10 g
200 g
1 ks
2 cl
50 g

Postup

  1. 1

    Široké rezance uvaríme v slanej vode, medzitým si pripravíme omáčku. Na omáčku potrebujeme syr niva (rokfort alebo gorgonzola) , smotanu, soľ, čierne korenie. Nastrúhaný syr necháme rozpustiť v smotane, pridáme soľ, korenie a privedieme zľahka k varu.

  2. 2

    Scedené rezance pokvapkáme olivovým olejom, dáme na tanier a prelejeme omáčkou. Zdobíme krúžkami grilovanej cukety a strúhaným parmezánom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Podobne si môžete pripraviť aj iné druhy cestovín. Pri ich výbere záleží len na tom, na aký druh máte momentálne chuť. Ešte lepšie je pripraviť si čerstvé domáce cestoviny.

    Advent

Diskusia k receptu

bozulka
Rezance a grilovaná cukína-to ma nenapadlo.Zaujímavé a určite dobré.
meny
Niečo podobné mám vyskúšané, ale niva sa rozmixovala aj pridaním trocha bieleho suchého vínka. Ináč dobre vyzerajú aj tieto. Vyskúšam , napíšem

Zaujímavé video z archívu TV Varecha