Cestoviny s králičím ragú
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu a zeler nakrájané na drobné kocky, cibuľu nasekanú najemno, pridáme opečené králičie mäso, bobkový list, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a pomaly dusíme.
- 2
Podľa potreby podlievame vývarom. Cestoviny uvaríme a zamiešame do ragú, pridáme parmezán, maslo a dobre premiešame.
- 3
Náš tip: Ragú je tradičná zmes z jemných druhov mäsa a iných prísad (víno), ktoré sa samostatne dusia alebo pečú a až potom sa zmiešajú v bielej bešamelovej omáčke. Dnes sa za ragú označuje takmer každá dusená mäsová zmes.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu