Hubové rizoto
Martin Korbelič
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Erdödyho paláci v Bratislave, 12. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie Camouflage v Erdödyho paláci v Bratislave, 12. marca 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Šalotku si nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatom olivovom oleji. Nakrájame si všetky huby na väčšie kúsky. Pridáme k šalotke a dusíme. Prilejeme trochu bieleho vína, postupne dolievame podľa potreby..
- 2
Zalejeme polovicou vývaru a dusíme. Posolíme, okoreníme, pridáme ryžu, zalejeme druhou polovicou zohriateho vývaru a premiešame. Pred dokončením pridáme dve lyžice masla a chvíľku dusíme. Parmezán si nastrúhame na pásiky. Do uvareného rizota primiešame nastrúhaný parmezán, ďalej už nevaríme.
- 3
Oregano si nasekáme na drobno. Pridáme do rizota a premiešame. Hotové rizoto servírujeme na tanier, dozdobíme kúskom opraženého dubáka na masle a plátkami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zo 400 g ryže by boli aspoň 4 porcie rizota, nie jedna, ako je na videu
spravne originalne rizoto nieje slovenska ryza so zeleninou a ma byt redsie.
Je to Taliansky recept ako ma byt