Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
180 g
40 g
60 g
60 g




Postup

  1. 1

    Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko premiešame.

  2. 2

    Dresing: Na oleji speníme cesnak, zastrekneme bielym balzamikom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť a rozmixujeme s olivovým olejom, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Olivy a concasé nakrájame na malé kocky, zmiešame s olivovým olejom, cesnakom nasekaným na drobno a dochutíme soľou, čiernym korením a vínnym octom. Uvarenú chobotnicu očistíme a nakrájame na asi 3 cm veľké kúsky. Sprudka opečieme a nasypeme okolo artičokového šalátu. Nakoniec nalejeme dokola olivovú zmes.

  4. 4

    Náš tip: Mäso chobotníc je tuhé a až naklepaním a dlhým varením zmäkne.

Diskusia k receptu

tinca
V Taliansku som jedla chobotnicu a bola vynikajúca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia