Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
			   Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko premiešame.
- 2
 Dresing: Na oleji speníme cesnak, zastrekneme bielym balzamikom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť a rozmixujeme s olivovým olejom, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením.
- 3
 Olivy a concasé nakrájame na malé kocky, zmiešame s olivovým olejom, cesnakom nasekaným na drobno a dochutíme soľou, čiernym korením a vínnym octom. Uvarenú chobotnicu očistíme a nakrájame na asi 3 cm veľké kúsky. Sprudka opečieme a nasypeme okolo artičokového šalátu. Nakoniec nalejeme dokola olivovú zmes.
- 4
 Náš tip: Mäso chobotníc je tuhé a až naklepaním a dlhým varením zmäkne.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu