Grilovaná chobotnica s artičokovým šalátom
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 4. marca 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šalát: Artičoky zmiešame s ančovičkami, nasekaným petržlenom a dochutíme dresingom. Nakoniec pridáme parmezán a ľahko premiešame.
- 2
Dresing: Na oleji speníme cesnak, zastrekneme bielym balzamikom a krátko povaríme. Necháme vychladnúť a rozmixujeme s olivovým olejom, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením.
- 3
Olivy a concasé nakrájame na malé kocky, zmiešame s olivovým olejom, cesnakom nasekaným na drobno a dochutíme soľou, čiernym korením a vínnym octom. Uvarenú chobotnicu očistíme a nakrájame na asi 3 cm veľké kúsky. Sprudka opečieme a nasypeme okolo artičokového šalátu. Nakoniec nalejeme dokola olivovú zmes.
- 4
Náš tip: Mäso chobotníc je tuhé a až naklepaním a dlhým varením zmäkne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu