Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Foto: Marek Velček
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
20 g
50 g
1 viazanička
 podľa chuti
1 dl
300 g
20 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme cesnak, soľ, pokvapkáme likérom Pernod. Zľahka podusíme a nakoniec posypeme čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.

  2. 2

    Rizoto: Časť masla rozpustíme, pridáme cesnak, zľahka zarestujeme, pridáme šľahačku, špenát a udusenú ryžu. Necháme povariť, ochutíme soľou a korením a nakoniec vmiešame postrúhaný parmezán.

  3. 3

    Dozdobíme kaviárom a limetou.

  4. 4

    Náš tip: Anízová chuť likéru Pernod dodá mušliam lahodnú príchuť.

Diskusia k receptu

barborao
Toto masko je najvacsia dobrotka. Vysoko luxusne, ale na specialne prilezitosti moze byt. Dala by som pozor aby sa scallops tj, musle sv. Jakuba nepreprazili, stacia im 2 minutky z kazdej strany.
honestka
dakujem Barborao ze si vysvetlila, co su ;musle sv. Jakuba;- dnes je tu vela nazvov rybacieho povodu s cim si inac neviem pomoct v preklade co je co...
chorvatka
Nova kombinacia chuti, len som chcela upozornit tych,co musle este nepripravovali, aby ich dlho nerestovali, lebo stvrdnu a budu gumenné. Inak je mozno tiez prekrojit musle na 2 casti, cim vzniknu tensie platky, je ich navyse viac, rychlejsie sa orestuju a lepsie sa primiesaju do rizota.
meny
čo to sú mušle sv. Jakuba?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia