Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme cesnak, soľ, pokvapkáme likérom Pernod. Zľahka podusíme a nakoniec posypeme čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.
- 2
Rizoto: Časť masla rozpustíme, pridáme cesnak, zľahka zarestujeme, pridáme šľahačku, špenát a udusenú ryžu. Necháme povariť, ochutíme soľou a korením a nakoniec vmiešame postrúhaný parmezán.
- 3
Dozdobíme kaviárom a limetou.
- 4
Náš tip: Anízová chuť likéru Pernod dodá mušliam lahodnú príchuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu