Mušle sv. Jakuba na špenátovom rizote
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 13. mája 2010

Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
|
|
20 g |
|
50 g |
|
1 viazanička |
|
podľa chuti |
|
1 dl |
|
300 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Maslo jemne rozpustíme na panvici, pridáme mušle sv. Jakuba a jemne ich opekáme. Pridáme cesnak, soľ, pokvapkáme likérom Pernod. Zľahka podusíme a nakoniec posypeme čerstvou posekanou petržlenovou vňaťou.
- 2
Rizoto: Časť masla rozpustíme, pridáme cesnak, zľahka zarestujeme, pridáme šľahačku, špenát a udusenú ryžu. Necháme povariť, ochutíme soľou a korením a nakoniec vmiešame postrúhaný parmezán.
- 3
Dozdobíme kaviárom a limetou.
- 4
Náš tip: Anízová chuť likéru Pernod dodá mušliam lahodnú príchuť.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu