Palacinky plnené morčacím mäsom s fazuľou

butcher - fotkabutcher, 6. mája 2010
Palacinky plnené morčacím mäsom s fazuľou
Foto: butcher

palacinky trochu inak

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 strúčiky
250 g
200 g
1 ks
0,5 l
1 ks




Postup

  1. 1

    takže tu je jeden recept pre tých, ktorí majú radi palacinky, ale sladké moc často nemusia. pripravíme si mäsovú zmes. roztlačený cesnak opražíme na olivovom oleji, pridáme na drobno nakrájané mäso a opečieme zo všetkých strán, aby sa pekne zavrelo. potom pridáme na pásiky nakrájanú šalotku, opražíme a nakoniec okoreníme a pridáme fazuľu. necháme prevrieť a odstavíme.

  2. 2

    potom si urobíme palacinky. v mlieku rozmiešame vajce, štipku soli a trošku cukru. pridávame múku podľa potreby. cesto by nemalo byť moc husté. musí sa po panvici pekne roztekať.

  3. 3

    hotové palacinky naplníme mäsovou zmesou a posypeme strúhaným parmezánom

Diskusia k receptu

barus87
Hm... recept, ulozeny, klavesnica a stôl od slin poutierane...
jezibabka1
@barus87 dám Ti radu, na varechu choď len keď máš pri sebe na tanieri niečo dobré, ináč pri týchto receptoch nestihneš utierať od sliniek nič naokolo:)))))))))))))))))))))))))))))))) vlastná skúsenosť:)))
michsamant
zaujimavy recept, palacinky asi nesmu byt prilis sladke ako klasicke, skor naslano,ze?
hefi
Ja som už pridala jeden recept na slano palacinky - ale so šampiónmi, praženicou a syrom. Potom ich obalím v trojobale a vyprážam. Ale toto vyzerá byť super, vyskušam. Mám radšej slané ako sladké palacinky. Michsamant, keď robím takto plnené nedávam do cesta vôbec cukor, len štipku soli.
huck
Palacinky su pre mna zakon v každej forme!! Či už slane, ako lahke predjedlo, alebo hlavne jedlo pripravene s niečo zasytnejšim ingredienciami A o sladkych palacinkach ako dezerte netreba ani diskutovat :) Už je v kk
anica
Ja robievam palacinky plnené kuracím mäsom - je to asi niečo podobné - v podstate urobím niečo na spôsob kuracieho paprikášu (so smotanou) - len mäso pokrájam na drobné kúsky, mäso vyberiem, naplním ním palacinky, zakrútim, poukladám vedľa seba do zapekacej misy, prelejem omáčkou z paprikášu a dám zapiecť. Je to výborné. Dokonca raz, keď som mala viac jedákov ako som predpokladala, som ako prílohu pridala brokolicu a malo to úspech. Samozrejme, do palacinkového cesta v tomto prípade nejde cukor.
butcher
no ja neviem prečo by nemal ísť cukor. soľ a cukor idú do palacinky preto aby mala chuť a nie aby bola slaná, alebo sladká. takže asi tak.
pugy
Super recept,len ja davam mlete maso a davam tiez huby.Je to super aj so spagetami.Maso mozete dat hocijake.Ja davam hovadzie.Dobru chut.
miluna
prave som si to urobila a je to vyborna vecera:)
cica2
Mám tiež radšej slané ako sladké palacinky a tieto výborne vyzerajú, vďaka za inšpiráciu:)....@barus87 @jezibabka1 , :)))))))))
ivan14
Nemá chybu. Moje máma (a já taky) je dělala nepatrně jinak - náplň z mletého vařeného masa (obvykle zbylé z polévky) do slané palačinky zabalila, srovnala do pekáčku, posypala sýrem a zapekla. Je to ale poněkud "dřevorubecké" jídlo, velice syté.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia