Špenátové lasagne s mozzarellou

butcher - fotkabutcher, 2. mája 2010
Špenátové lasagne s mozzarellou
Foto: butcher

skvelá bašta nielen pre vegetariánov

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 strúčikov
0,75 kg
3 ks
0,75 l
3 PL
50 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    takže v prvom rade si pripravíme špenát. umyjeme a očistíme. očistený cesnak nakrájame na tenké plátky, opražíme na olivovom oleji a pridáme špenát. osolíme. pražíme kým špenát nezmäkne. môžme odstaviť. nakrájame mozzarellu na plátky.

  2. 2

    teraz sa pustíme do bešamelu. maslo rozpustíme v hrnci, pridáme múku a pražíme 2-3 min. zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, kým nám omáčka nezhustne. mala by byť ako riedky puding. keď je omáčka hotová, tak ju osolíme, okoreníme a pridáme horčicu.

  3. 3

    dáme rozohriať trúbu na 180 stupňov a začneme ukladať vrsty. na plech naukladáme lasagne, oblejeme ich bešamelom, porozkladáme špenát, na to všetko naložíme mozzarellu a začneme znova lasagnami a celý postup zopakujeme. ja dávam dve vrstvy, ale môžte dať aj tri. nakoniec celé lasagne posypeme strúhaným parmezánom a dáme upiecť.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
robievam maviac s paradjkovo-masovou omackou a cottage syr s parmezanom tak ma viacej vrstiev, ale receptov je spustu a tvoj vyzera na zjedenie tiez.

Pridaj komentár k receptu: