Špenátové lasagne s mozzarellou

butcher - fotkabutcher, 2. mája 2010
Špenátové lasagne s mozzarellou
Foto: butcher

skvelá bašta nielen pre vegetariánov

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 strúčikov
0,75 kg
3 ks
0,75 l
3 PL
50 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    takže v prvom rade si pripravíme špenát. umyjeme a očistíme. očistený cesnak nakrájame na tenké plátky, opražíme na olivovom oleji a pridáme špenát. osolíme. pražíme kým špenát nezmäkne. môžme odstaviť. nakrájame mozzarellu na plátky.

  2. 2

    teraz sa pustíme do bešamelu. maslo rozpustíme v hrnci, pridáme múku a pražíme 2-3 min. zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, kým nám omáčka nezhustne. mala by byť ako riedky puding. keď je omáčka hotová, tak ju osolíme, okoreníme a pridáme horčicu.

  3. 3

    dáme rozohriať trúbu na 180 stupňov a začneme ukladať vrsty. na plech naukladáme lasagne, oblejeme ich bešamelom, porozkladáme špenát, na to všetko naložíme mozzarellu a začneme znova lasagnami a celý postup zopakujeme. ja dávam dve vrstvy, ale môžte dať aj tri. nakoniec celé lasagne posypeme strúhaným parmezánom a dáme upiecť.

Diskusia k receptu

honestka
robievam maviac s paradjkovo-masovou omackou a cottage syr s parmezanom tak ma viacej vrstiev, ale receptov je spustu a tvoj vyzera na zjedenie tiez.
barus87
neviete mi niekto poradit, cesto na lasagne je rovnake ako klasicke rezancove cesto, alebo sa robi inak??
foska
Dik za skvely recept, robila som ich vcera na veceru s mixom spenatu a mangoldu, bola to mnamka.