Paradajky

Recepty s paradajkami

Paradajkové recepty

  • Teľací perkelt s opekanými haluškami

    Teľací perkelt s opekanými haluškami

    Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a pridáme nakrájanú cibuľu. Pražíme do zlatohneda, pridáme nakrájané mäso a ďalej pražíme, pridáme na pásiky nakrájanú čerstvú papriku, drvenú rascu,...

  • Zapečené plnené paradajky

    Zapečené plnené paradajky

    Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám. Ozdobte ich bazalkou a bude to pastva aj pre oči.

  • Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou

    Hovädzí guláš s fazuľou a so šalviovou polentou

    Cesnak a cibuľu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak nasekáme, mäso nakrájame na kocky, papriku očistíme a tiež nakrájame na kocky. Čili zbavíme semienok a nakrájame. Fazuľu necháme odkvapkať.

  • Lahmacun/Lahmádžun (fotorecept)

    Lahmacun/Lahmádžun (fotorecept)

    Nepoznám v našom okolí človeka, ktorému by toto jedlo nechutilo :-)

  • Peperonata so sušenou šunkou

    Peperonata so sušenou šunkou

    Guláš, eintopf, minestrone, estofado, güveç... V rôznych končinách sveta radi pripravujú jedlá z jedného hrnca, pekáča či kotlíka. Stačí niečo pridať, niečo ubrať a už to opäť rozvoniava a chutí inak...

  • Cuketové tacos

    Cuketové tacos

    Receptů na zpracování cuket není nikdy dost, tak přináším další inspiraci. Moje recepty a fotografie najdete na blogu https://inkitchenopen. blogspot. cz/

  • Kysnuté slané koláčiky (fotorecept)

    Kysnuté slané koláčiky (fotorecept)

    Koláčiky môžeme naplniť rôzne, podľa svojej chute.

  • Grilovaná domáca cigánska s domácimi žemľami

    Grilovaná domáca cigánska s domácimi žemľami

    Keď sa nás doma zbehne viacej, ide sa grilovať, a preto sa snažím vytvoriť takú dobrotku, na ktorú nikto nezabudne.

  • Maďarský guláš - ten môj (fotorecept)

    Maďarský guláš - ten môj (fotorecept)

    Milujem všetky druhy gulášu. Kotlíkový, segedínsky, maďarský... Proste všetky a je mi jedno, či je to "pravý" alebo s obmenami. Tento je taký, aký robievam a nemôžem sa ho nikdy prejesť, ...

  • Paradajkové košíčky so pšenom

    Paradajkové košíčky so pšenom

    Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

  • Zverinový guláš v kotlíku (videorecept)

    Zverinový guláš v kotlíku (videorecept)

    Dobrý guláš ocení každý chlap. A nielen muži ho majú radi. Ak máte obmedzujúcu diétu bez lepku, ako my, stačí si len dať trošku pozor pri varení. Inak ide o prirodzene bezlepkový...

  • Zapekaný ježkový baklažán

    Zapekaný ježkový baklažán

    Baklažán narežeš na kolieska, ale nedorežeš až do konca, čiže ti zostane spodok v celku - taký hrebeň.

  • Sicílska Pasta alla Norma (fotorecept)

    Sicílska Pasta alla Norma (fotorecept)

    Po príchode zo Španielska ma chytila chuť na trochu Talianska pre zmenu... Cestoviny som dlho nemala, tak som zvolila jednoduchý recept z východnej Sicílie a možno sa zapáči aj vám - ako to už Taliani vedia: ľahké,...

  • Šalát Caprese

    Šalát Caprese

    Originálny šalát Caprese, je jednoduché talianske jedlo, vyrobené z čerstvo nakrájaného syra mozzarella, paradajok, zelenej bazalky, ochutené soľou a olivovým olejom. Jedlo je postavené tak, aby znázorňovalo známu trikolóru talianskej vlajky: červená, ...

  • Pikantná rybacia zmes

    Pikantná rybacia zmes

    Jedinečná kombinácia rybacieho mäsa a byliniek s čili je zárukou úspechu nie len pre milovníkov pikantných jedál. Tento rybací guláš zaútočí na všetky vaše zmysly. Nezabudnite pripraviť dostatočné množstvo, lebo keď ho začnú vaši najbližší jesť,...

  • Kotlovina

    Kotlovina

    Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo ľudí. Toto jedlo je typické pre severozápadné Chorvátsko. Typické pre neho je opojná vábivá vôňa a veľmi často sa pripravuje...

  • Zapečená cuketa s paradajkami a mozzarellou

    Zapečená cuketa s paradajkami a mozzarellou

    Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý spôsob ako pripraviť čerstvú zeleninu zo záhrady. Už len škoda, že sa nedá vypestovať aj mozzarella.

  • Ryža s cuketou

    Ryža s cuketou

    Vynikajúce jedlo, alebo príloha k hydinovému mäsu, prípadne k rybám.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist