Zapečený bôb s tahini fotorecept
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda. Je to hodnotná strukovina a chuťovo veľmi dobrá. Ponúkam Zobraziť celý popisBôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda. Je to hodnotná strukovina a chuťovo veľmi dobrá. Ponúkam jeden zo spôsobov prípravy, v ktorom je spojená stará klasická surovina so surovinou novou, u nás bežne nepoužívanou.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bôb namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Čím dlhšie ho namáčame, tým rýchlejšie sa uvarí. Potom ho uvaríme a scedíme.
- 2
K uvarenému bôbu pridáme nakrájané paradajky a na kocky nakrájané špekáčiky.
- 3
Vajcia premiešame s tahini, korením a soľou a bôb zalejeme. Premiešame.
- 4
Dáme do vymasteného pekáčika.
- 5
Pečieme na 180 °C asi 40 minút.
- 2
Diskusia k receptu