Zapekaný bôb
Zapekaný bôb

Zapečený bôb s tahini fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 12:08
Zapečený bôb s tahini (fotorecept)
Foto: tejaja

Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda. Je to hodnotná strukovina a chuťovo veľmi dobrá. Ponúkam Zobraziť celý popisBôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda. Je to hodnotná strukovina a chuťovo veľmi dobrá. Ponúkam jeden zo spôsobov prípravy, v ktorom je spojená stará klasická surovina so surovinou novou, u nás bežne nepoužívanou.

4
porcie
20 (+ varenie bôbu) minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
3 ks
3 ks
3 ks
1 PL (sezamová pasta)




Postup

  1. 1

    Bôb namočíme aspoň na 12 hodín do vody. Čím dlhšie ho namáčame, tým rýchlejšie sa uvarí. Potom ho uvaríme a scedíme.

  2. 2

    K uvarenému bôbu pridáme nakrájané paradajky a na kocky nakrájané špekáčiky.

    Zapečený bôb s tahini (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia premiešame s tahini, korením a soľou a bôb zalejeme. Premiešame.

    Zapečený bôb s tahini (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do vymasteného pekáčika.

    Zapečený bôb s tahini (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 180 °C asi 40 minút.

    Zapečený bôb s tahini (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu