Bravčové rizoto
Bravčové rizoto

Ryža s bravčovým karé

ryzasos - fotkaRyža SOS, 9. decembra 2024. Komerčný recept.
Ryža s bravčovým karé
Foto: ryzasos

Ryža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené jedlo plné chuti. Tento Zobraziť celý popisRyža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené jedlo plné chuti. Tento recept je ideálny na rodinné jedlo alebo na akúkoľvek špeciálnu príležitosť, keď si chcete vychutnať upokojujúce jedlo plné chute. Kombinácia surovín, ako sú zelené fazuľky, paprika a paradajky, spolu s dobrým vývarom a ryžou SOS robia z tohto jedla vyváženú a lahodnú variantu.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
350 g
1 ks
100 g
1 l
100 g (drvené v konzerve)
1 ks
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso nakrájajte na malé kúsky, aby sa rovnomerne a rýchlo prepieklo.

  2. 2

    Na omáčku nakrájajte zeleninu (červenú papriku, zelené fazuľky, cibuľu a cesnak).

  3. 3

    Do veľkej panvice dajte kvapku olivového oleja a opečte bravčové mäso na stredne vysokej teplote, pričom dbajte na to, aby bolo dobre prepečené zo všetkých strán. Tento proces pomáha uzavrieť šťavu v mäse, čím zaisťuje šťavnatú textúru a hlbšiu chuť v konečnom pokrme.

  4. 4

    Keď je mäso opečené, vyberte ho a odložte na neskôr.

  5. 5

    Na tej istej panvici, kde ste opiekli mäso, pridajte podľa potreby ešte trochu olivového oleja a poduste zeleninu. Začnite s cesnakom a cibuľou, nechajte ich mierne zhnednúť. Potom za stáleho miešania pridajte červenú papriku a zelenú fazuľku, aby sa uvarili rovnomerne.

  6. 6

    Zeleninu necháme na miernom ohni dusiť niekoľko minút, kým nezmäkne a nezačne karamelizovať.

  7. 7

    Potom pridajte bravčové mäso späť do panvice a spojte všetky ingrediencie.

  8. 8

    Keď sa zelenina a mäso dobre spoja, pridajte SOS ryžu a zľahka ju pár minút restujte. To umožní ryži absorbovať chute omáčky. Potom pridajte pokrájanú paradajku a nalejte horúci mäsový vývar a premiešajte. Nechajte ryžu variť na strednom ohni asi 15 minút.

  9. 9

    Keď je ryža uvarená, odstavte panvicu z ohňa a pred podávaním ju nechajte niekoľko minút odpočívať. Ryžu naložíme na taniere a ozdobíme trochou čerstvej petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia